Hoummus, mancare traditionala libaneza

 Hoummus este un preparat din bucataria libaneza cunoscut ce se poate prepara de oricine chiar si acasa.

Ingredientele de care aveti nevoie pentru Hoummus sunt:

- 500 grame naut uscat;

- 2 linguri bicarbonat de sodiu;

- 1 1/2 lingura tahini (pasta de susan);

- 1 lingura suc de lamaie;

- 1-2 catei de usturoi;

- 2 lingurite de sare;

- 1 lingura ulei de masline extravirgin;

- 1 lingura de boia de ardei;

- patrunjel taiat marunt;

Se pune nautul intr-o cratita mare. Peste acesta se adauga apa calda astfel incat sa fie acoperit. Dupa ce nautul absoarbe apa se adauga bicarbonatul de sodiu si se lasa la macerat peste noapte.

A doua zi se clateste nautul, se pune in cratita si se toarna peste apa fierbinte cat sa il acopere. Se pune la fiert pentru aproximativ 1-2 ore sau pana cand i se dezlipeste coaja.

Atunci cand nautul este moale si coaja este desprinsa, scurgeti-l si lasati-l sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit se amesteca pana devine moale si cremos. Se adauga tahini, suc de lamaie, usturoi, sare si se amesteca din nou, pana cand ajunge la omogenizare.

Amestecul se serveste cu paine libaneza, ulei de masline, boia de ardei si patrunjel taiat marunt.

Articole asemănătoare

  • Coriandrul in tratamentele naturiste

    Un condiment folosit din antichitate si care era nu doar foarte apreciat pentru aroma sa si felul in care schimba radical un preparat, dar si pentru felul in care facea dintr-un vin de rand o bautura mai tare, cu note dulci, coriandrul poate fi utilizat si in medicina traditionala sub forma de infuzie sau sirop

  • Mancare gustoasa de telina cu masline

    O mancare usoara cu legume facuta pentru cei dragi poate fi reteta gustoasa de telina cu masline. Maslinele sunt considerate antioxidantul minune, continand o cantitate considerabila de vitamina E.

  • Bucate irlandeze. Tocana traditionala irlandeza

    Bucatele traditionale irlandeze se caracterizeaza in primul rand prin simplitate. Va propunem o mancare gustoasa - tocana traditionala irlandeza - care se pregateste de obicei de ziua Sfantului Patrick, celebrata pe 17 martie.

  • Deserturi de Paste. Pasca traditionala cu smantana

    Traditionala pasca speciala pentru desertul de Paste trebuie sa ii incante pe musafirii care va trec pragul in aceasta zi magica. Va propunem un alt fel de pasca, fara branza de vaci si anume una cremoasa - pasca traditionala cu smantana.

  • Mancare libaneza. Salata de castraveti cu iaurt si frunzulite de menta

    Daca va ganditi cu ce preparate sa va mai incantati musafirii, nu ezitati sa incercati si preparatele culinare internationale si anume: reteta libaneza de salata de castraveti cu iaurt si frunzulite de menta.