Deserturi de Paste. Pasca traditionala cu smantana

Traditionala pasca speciala pentru desertul de Paste trebuie sa ii incante pe musafirii care va trec pragul in aceasta zi magica.


Va propunem un alt fel de pasca, fara branza de vaci si anume una cremoasa - pasca traditionala cu smantana.


Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Pentru aluat:

150 g unt

200 g faina

70 g zahar

2 galbenusuri

1 pliculet de zahar vanilat

coaja rasa de la o lamaie


Pentru umplutura:

1 kg de smantana grasa

10 galbenusuri

8 albusuri batute spuma

3 linguri de gris

1 lingurita de esenta de vanilie

1/2 lingurita de esenta de lamaie

250 g zahar


Se realizeaza astfel:

Ingredientele pentru aluat se pun la un loc intr-un castron.

Se amesteca si se framanta bine, pana rezulta o coca.

O tava se unge cu unt.

Se tapeteaza cu faina.

Apoi se intinde foaia de coca in tava.

Se prepara si umplutura.

Se bat galbenusurile cu zaharul.

Se adauga si esentele de vanilie si de lamaie.

Se mixeaza bine pana ce compozitia devine cremoasa.

Smantana se amesteca cu faina si cu grisul.

Apoi se pun in compozitia cremoasa.

Albusurile se bat spuma.

Dupa aceea se adauga si acestea peste pasta de smantana.

Se amesteca totul usor.

Umplutura rezultata se toarna peste foaia de aluat.

Apoi se da tava la cuptor.

Cuptorul trebuie sa fie incins mai inainte de a pune pasca sa se coaca.

Pasca se lasa timp de 50 de minute, fara a deschide cuptorul in tot acest timp.

Dupa acest timp, se lasa usa cuptorului intredeschisa.

Dupa ce trec 30 de minute, se scoate pasca din cuptor.

Se lasa sa se raceasca bine.

Pana la servire se inveleste intr-o folie transparenta, pentru a ramane moale si frageda.

Sursa foto

Articole asemănătoare