Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
IMPLICATIILE AROMOTERAPIEI ASUPRA SANATATII

Implicatiile Aromoterapiei asupra sanatatii

 

 Aromoterapia este o forma de medicina alternativa bazata pe folosirea uleiurilor esentiale cu scopul de a influenta pozitiv starea de spirit a persoanei, functia cognitiva si sanatatea.

 

Desi rezultatele sale nu sunt miraculoase, reprezinta un mod eficient si placut de a sprijini medicina traditionala. Uleiurile esentiale nu sunt in masura sa vindece singure bolile majore dar sunt potrivite pentru atenuarea multor disconforturi asociate cu acestea.

 

Chiar daca multi dintre noi nu realizam, mirosul este un simt suficient de dezvoltat pentru a fi capabil sa ne influenteze in plan afectiv.

 

Ganditi-va ca organismul uman este capabil sa distinga aproximativ 10 000 de tipuri de mirosuri si veti constientiza complexitatea si importanta acestuia.

 

 

Cele mai vehiculate beneficii atribuite aromoterapiei sunt:

 

-         relaxarea si eliberarea de stres

-         ameliorarea disconforturilor minore

-         mentinerea echilibrului in plan psihic

-         stimularea sistemului imunitar, respirator si circulator

 

 

Impreuna cu o alimentatie echilibrata, cu exercitii fizice si cu un aport crescut de apa sau ceaiuri, aromoterapia poate mentine organismul intr-o forma exceptionala. S-a observat ca in unele cazuri, aceasta reduce tensiunea arteriala, combate stresul, insomnia si durerile de cap.

 

Unele uleiuri pot stimula drenajul limfatic sau pot avea efecte antibacteriene. De asemenea acestea pot ajuta in cazul unor probleme ale sistemului digestiv, cum sunt constipatia si durerile abdominale, si optimizeaza sistemul respirator combatand tusea, amigdalita si sinuzita.

 

Uleiurile esentiale au devenit si agenti importanti de ingrijire a pielii. Datorita calitatilor detinute acestea sunt folosite pentru a echilibra secretia de sebum sau pentru imbunatatirea circulatiei la nivelul scalpului si inlaturarea matretii.  

 

Aromoterapia vindeca ranile minore, imbunatateste sanatatea pielii, reduce inflamatiile si face somnul mai linistitor.

 

 

Iata cateva dintre tipurile de uleiuri esentiale folositoare in detensionarea organismului:

 

Anxietate: levantica, musetel, busuioc, tamaie, ylang ylang

 

Insomnie: lamaie, maghiran, musetel

 

Depresie: salvie, lemn de santal, grapefruit

 

Oboseala:  rozmarin, iasomie, busuioc, scortisoara , nucsoara, lamaie

 

Iritabilitate: lemn de santal si lemn de cedru

Articole asemănătoare

  • Intrebuintarea eficienta a cojilor de portocala

    Aproape in fiecare zi, in functie de sezonul pe care il parcurgem, citim sau auzim vorbindu-se despre implicatiile fructelor asupra organismului uman.

  • Beneficiile furnizate de acidul citric natural

    Acidul citric este un compus organic frecvent intalnit in natura, cu multiple implicatii pozitive asupra organismului uman.

  • Somn putin, viata mai scurta

    Lipsa de somn are urmari serioase asupra sanatatii in special la femei, insa prea mult somn poate fi daunator

  • Plantele lui septembrie. Coacazul rosu

    Uneori lucrurile sau alimentele marunte, la propriu, au o influenta mai mare asupra sanatatii noastre decat cele supradimensionate.

  • Medicamentul, prieten sau dusman?

    Desi progresele facute in ultimul secol in domeniul prevenirii si tratarii bolilor au adus o raza de speranta si alinare persoanelor suferinde, experienta acumulata pana in prezent ne indica faptul ca, privita la nivelul mai multor decade, medicamentatia moderna are un impact negativ asupra sanatatii.


Warning: fopen(cache/498d4500ef2234f7314cf93a639b64a9) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139