Importanta bauturilor antioxidante

Foto: portal.acs.org

Din lupta care s-a dat in ultima vreme intre  produsele naturale si cele daunatoare, invingatoare au iestit, pana acum, cele din urma.  Totusi, bauturile antioxidante au devenit treptat componente tot mai importante la nivel mondial  in miscarea de rezistenta initiata de medicii nutritionisti.

 

Despre antioxidanti s-a mai vorbit si cu alte ocazii insa niciodata in acest context, de aceea vom explicam succint ce sunt bauturile antioxidante, care sunt ele si ce beneficii atrag dupa sine.  

 

Cu riscul de a plictisi pe unii dintre dumneavoastra amintim ca rolul principal al antioxidantilor este acela de a lupta impotriva radicalilor liberi din organism, molecule responsabile in mare parte pentru multiple afectiuni cardiace, ale sistemului digestiv sau chiar cancer.  

 

Bauturile antioxidante sunt obtinute dintr-o gama extrem de variata de fructe si legume, si beneficiaza de toti nutrientii si de toate proprietatile acestora.

 

O pima observatie: Nu confundati bauturile antioxidante cu cele energizante. In timp ce primele au un continut bogat si variat de nutrienti, celelalte exceleaza doar in continutul de proteine.

 

Studiile au aratat ca dintre toate sucurile obtinute din fructe, cel de rodii detine cel mai inalt nivel de molecule antioxidante. Mult mai usor de procurat si mai ieftine sunt insa sucurile naturale de cirese, afine sau mere.

 

Sucul de tomate are un continut bogat de licopen care este un antioxidant natural foarte bun. Nici cel de morcovi nu este mai prejos. Datorita beta-carotenului si a vitaminei A acesta contribuie la sanatatea ochilor.

 

Nu in ultimul rand cafeaua si vinul rosu s-au dovedit a fi surse de antioxidanti demne de luat in considerare. Atentie insa, beneficiile vor exista atata timp cat cantitatea consumata nu este excesiva.

 

Una dintre atuurile bauturilor antioxidante vine din faptul ca aflandu-se in stare lichida, organismul nostru nu mai este nevoit sa consume energie pentru a le digera. O alta urmare ar fi asimilarea rapida si mult mai completa a  nutrientilor in organism comparativ cu situatia in care fructele sau legumele sunt consumate intregi.

 

Medicii spun ca aceste bauturi sunt importante pentru mascarea efectelor imbatranirii, in sensul ca face pielea sa para mai tanara.  

 

In final, nu ramane decat sa va convingeti singuri ca bauturile antioxidante sunt de un real folos in mentinerea sanatatii dumneavoastra.

Articole asemănătoare

 • O vara sanatoasa cu smoothie de citrice

  Constituind o sursa importanta de vitamine si minerale, citricele au facut in mod firesc deliciul oamenilor vreme de sute de ani. Plantele din grupa citricelor sunt arbusti fructiferi dintre care cei mai raspanditi ca plante de interior sunt lamaiul, mandarinul si portocalul.

 • Cat de importanta este diversitatea in alimentatie?

  A respecta o dieta variata inseamna a gasi un echilibru intre toate sursele de nutrienti trebuincioase organismului. Nici un aliment sau categorie de alimente din lume, indiferent de complexitatea ori importanta ce i se acorda, nu contine

 • Importanta micului dejun

  Faptul ca micul-dejun este cea mai importanta masa a zilei este un lucru arhicunoscut de catre toata lumea. Aceasta masa este este cea mai importanta masa a zilei este un lucru arhicunoscut de catre toata lumea. Aceasta masa este foarte importanta deoarece intrerupe multele ore in care organimsmul nu este hranit pe timpul noptii si da startul metabolismului.

 • Iodul si importanta lui in organism

  Exista multe lucruri interesante si putin cunoscute privitoare la importanta iodului in organism. Descoperit in anul 1811 de catre Bernard Courtois, elementul chimic determina cercetatorii in anii urmatori sa il incadreze printre nutrientii esentiali.

 • Importanta vitaminelor in organism

  Vitaminele sunt substante organice necesare organismului in cantitati moderate pentru functionarea sa optima. Intrucat putine dintre ele sunt sintetizate in corp, este nevoie de un aport continuu de produse naturale care sa satisfaca aceste nevoi.