Inghetata cu aroma de cafea si lapte

Ingrediente:
 
sase galbenusuri mari
o ceasca de zahar
cinci linguri rase cafea macinata
trei sferturi de cana smantana
trei sferturi de cana lapte
sare
 
Mod de preparare: intr-o cratita potrivita amestecati galbenusurile, zaharul si cafeaua (alegeti marca preferata) cu un mixer pana cand compozitia este fluida, iar zaharul s-a dizolvat complet. Adaugati treptat smantana, amestecand, apoi laptele si mixati din nou pana cand noile componente sunt bine incorporate in viitoarea inghetata. Vasul se pune pe aragaz, la foc mediu si amestecand mereu cu o lingura, si se lasa pana cand se leaga bine, compozitia devenind densa, cremoasa, plina de savoare. Se adauga putina sare, se trece prin sita sau se lasa doar la scurs putin, apoi (dupa ce s-a racit si s-a legat) se baga la congelator, lasandu-se acolo cel putin sase ore. Se serveste in cupe si se poate decora, pentru o alternativa interesanta la gustul dominator al cafelei cu putina crema de vanilie.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare