Inghetata parfe cu aroma de cacao si frisca, decorata cu nuci si stafide

 Un desert racoritor si plin de savoare, cu care sa va incantati musafirii si nu numai, este cel de inghetata parfe cu aroma de cacao si frisca, decorata cu nuci si stafide.


Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 pahar cu zahar tos

1 pahar cu apa

1 lingura de faina

vanilie

2 oua

3 linguri de cacao

250 g frisca


Se prepara astfel:

Apa impreuna cu zaharul, faina si vanilia se pun pe foc intr-un vas.

Se lasa apoi sa dea in cateva clocote.

Cand este gata, se lasa sa se raceasca.

Cacaua se dizolva in putina apa rece.

Dupa aceea, galbenusurile de la oua se freaca impreuna cu cacaua.

Apoi se amesteca cu siropul racit.

Se bat si albusurile, adaugand si frisca.

Amestecul rezultat se pune in forma respectiva.

Apoi se mai presara deasupra nuci si stafide, ori bucatele de ciocolata.

Se lasa la congelator pana este inghetata bine.

Apoi se serveste.

Sursa foto

Articole asemănătoare