Inghetata parfe cu aroma de cacao si frisca, decorata cu nuci si stafide

 Un desert racoritor si plin de savoare, cu care sa va incantati musafirii si nu numai, este cel de inghetata parfe cu aroma de cacao si frisca, decorata cu nuci si stafide.


Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 pahar cu zahar tos

1 pahar cu apa

1 lingura de faina

vanilie

2 oua

3 linguri de cacao

250 g frisca


Se prepara astfel:

Apa impreuna cu zaharul, faina si vanilia se pun pe foc intr-un vas.

Se lasa apoi sa dea in cateva clocote.

Cand este gata, se lasa sa se raceasca.

Cacaua se dizolva in putina apa rece.

Dupa aceea, galbenusurile de la oua se freaca impreuna cu cacaua.

Apoi se amesteca cu siropul racit.

Se bat si albusurile, adaugand si frisca.

Amestecul rezultat se pune in forma respectiva.

Apoi se mai presara deasupra nuci si stafide, ori bucatele de ciocolata.

Se lasa la congelator pana este inghetata bine.

Apoi se serveste.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Salata de vara cu pepene galben, mozzarella si jambon crud uscat

    Intr-o perioada perfecta pentru a va bucura de legumele si fructele verii iata o reteta in care gustul dulce, parfumat de pepene galben se intalneste cu cel de mozzarella si cel intens de jambon crud uscat.

  • Prunele President

    Varietate de prun cu productie foarte buna si fructe mari, cu gust dulce, pulpa zemoasa si moale, arome intensa, President ramane unul dintre cele mai populare si mai apreciate soiuri, relativ usor de ingrijit si intretinut pentru o cultura de pomi fructiferi, fie ca este vorba de cateva exemplare in gradina, fie de o livada de mai mari dimensiuni.

  • Smoothie revigorant cu fructe de padure si cacao

    O bautura cu antioxidanti, gust placut de cacao si note acrisoare de la fructele de padure.

  • Smoothie cu nuca de cocos si cacao

    Un desert sub forma de smoothie? O bautura cu note tropicale, gust de ciocolata si un plus de energie? O alternativa pentru o gustare cand avem pofta de ceva dulce?

  • Inghetata cu aroma de cafea si lapte

    Un gust puternic de cafea si o compozitie cremoasa, nu foarte dulce, arome intense si delicioase.