Ingrasamantul Osmocote implineste 40 de ani de succes pe piata europeana

logoWaardenburg, Olanda 27 ianuarie 2010. Compania americană Scotts, producătorul îngrășământului peliculat Osmocote Exact, aniversează în acest an 40 de ani de la introducerea cu succes al acestuia pe piața europeană.

Scotts a fost prima companie care a dezvoltat îngrășământul peliculat cu eliberare controlată. Astăzi, prin inovație și investiție în tehnologie, s-a ajuns la Osmocote generația IV îngrășământ dublu peliculat, care reprezintă cea mai avansată soluție de fertilizare pentru horticultură.

Gerard Klein Onstenk, Director Internațional de Marketing pentru plante ornamentale la Scotts Professional declară: "Prin investiția continuă în dezvoltare și cercetare dorim să ajutăm producătorii să cultive flori și plante ornamentale cu o calitate cât mai bună. Un pas înainte făcut de compania noastră a fost făcut în anii 80 când, pe lângă eliberarea controlată a azotului, fosforului și potasiului, s-a reușit eliberarea controlată a microelementelor. Aceste inovații au dus la fertilizarea plantelor eficient, sigur și controlat. Și pe viitor fermierii se pot baza cu încredere pe produsele noastre și expertiza tehnică oferită lor."

În anii 90 a fost lansat Osmocote Exact generația a-III-a de îngrășământ peliculat. El aduce un plus de siguranță, consistență în procesul de producție, precum și eliberarea macro și microelementelor după un tipar bine determinat. Acest lucru permite cultivatorilor să cunoască și să controleze efectul acestuia înainte de a fi aplicat. Produsul este disponibil în longevități de 3-4 luni, 5-6 luni, 8-9 luni și 12-14 luni.

Generatia a-IV-a Osmocote Exact DCT (Dual Coating Technology) este și ea disponibilă, fiind lansată în 2005. Cu acest îngrășământ dublu peliculat cultivatorii își pot programa singuri cum vor să fertilizeze culturile. Deasupra învelișului din rășină (care eliberează nutrienții prin osmoză - prezent la generația a-III-a) există a doua peliculă care permite eliberarea, exact atunci când planta are nevoie.

Scotts Professional, divizia companiei Scotts pentru utilizatorii profesioniști, aniversează cei 40 de ani de succes pe piața europeană în cadrul Târgului Internațional IPM din Essen, Germania. La standul Scotts se vor afla parteneri și utilizatori profesioniști din toată Europa. În România evenimentul va fi promovat în cadrul întânirilor directe avute cu fermierii din toată țara și prin acțiuni de marketing.

imagine Scotts

Produsele Scotts, Osmocote (generația II, III și IV) și Osmocote Start (un produs cu eliberare mai rapidă pentru răsaduri) sunt comercializate în România prin importatorul oficial - Holland Farming Agro, încă din 2001. Compania deține în portofoliu toată gama Scotts de îngrășăminte pentru agricultură: Agroblen (peliculat), hidrosolubil Solinure, foliar Agroleaf Power, pentru gazon: Sportsmaster, Sierrablen Plus, Sierraform GT, Greenmaster și gama LandscaperPro. Pentru flori și plante ornamentale, pe lângă gama Osmocote există și îngrășămintele hidrosolubile Peters și Universol. Începând cu anul 2009, în România este disponibilă gama de semințe de gazon LanscaperPro și Pro Select, precum și aplicatoarele concepute special pentru gama de îngrășăminte.

Compania Scotts Miracle Gro este unul dintre cei mai importanți producători de îngrășăminte din lume pentru horticultură, gazon și agricultură, precum și de semințe de gazon. Scotts a fost fondată în 1840 în Marysville, Ohio (SUA) de către Orlando McLean Scott. În 2009, în ciuda crizei economice, Scotts a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 5,1%, având vânzări în valoare de 3,14 miliarde de dolari. Compania are peste 6000 de angajați și colaboratori în lumea întreagă.

Articole asemănătoare

 • Skal - sucul cu gust de lapte

  Skal (cuvant care inseamna toast in daneza, dar poate fi tradus si ca furtuna) este o combinatie intre gustul de lapte si cel de bautura acidulata, aparut prima oara pe piata nipona in 1972

 • Cum citesti eticheta unui fruct de avocado

  Cu toate ca se numara printre fructele introduse de curand pe piata alimentara din Romania, avocado si-a facut un nume si inca promite multe pentru viitor. Acest lucru este determinat lasand la o parte strategiile de marketing, de valoarea nutritiva ridicata si proprietatile binefacatoare.

 • Postul Craciunului, cu peste si fructe de mare

  Desi se intinde pe durata a 40 de zile, Postul Craciunului este considerat unul dintre cele mai usore, pentru ca in fiecare sambata si duminica de la Intrarea Maicii Domnului in Biserica (21 noiembrie) pana in ziua Ignatului (20 decembrie) se mananca peste.

 • Sanatate cu radacina de lemn dulce

  Cunostinte din vechime, ce includ si medicina traditionala chineza, sustin ca radacina de lemn dulce este folosita in scopuri terapeutice inca de acum 5000 de ani. Se utilizeaza pe scara larga in medicina naturista.

 • Retete libaneze. Supa de fructe de mare

  In cele ce urmeaza veti descoperi o reteta traditionala libaneza special creata pentru impatimitii fructelor de mare si anume: supa de fructe de mare.