Sanatate cu radacina de lemn dulce

radacina de lemn dulce

Cunostinte din vechime, ce includ si medicina traditionala chineza, sustin ca radacina de lemn dulce este folosita in scopuri terapeutice inca de acum 5000 de ani. Se utilizeaza pe scara larga in medicina naturista.

Extractul din radacina de lemn dulce se foloseste adesea pentru vindecarea ulcerului gastric si a celui duodenal.

In radacinile de lemn dulce se gasesc glicirizina, saruri  de potasiu, acid limveritic, asparagina, vitamine. Glicirizina este de 50 de ori mai dulce decat zaharul si actioneaza la fel ca si cortizonul. Extractul din radacina de lemn dulce are actiune antiinflamatoare, antihistaminica, antialergica si regleaza schimbul  de apa si saruri.

Fortificand sistemul imunitar si pe cel endocrin, radacina de lemn dulce are efect tonic, ajuta la profilaxia si vindecarea starilor legate de activitatea SNC. Se administreaza ca antidepresiv.


Eficienta terapeutica a radacinii de lemn dulce se manifesta in actiunea spasmolitica asupra mucoasei intestinale, permitand relaxarea acesteia si eliminarea pungilor de gaze, destinderea musculaturii, scaderea secretiei glandelor digestive, stimularea producerii de suc gastric. Actiunea sa este in general fortifianta. Este un mijloc expectorant, mucilaginos si diuretic.

In cazuri de tuse are actiune emolienta; blocheaza cresterea tumorilor, are actiune antivirala, antibacteriana si contribuie la functionarea normala a stomacului, stimuleaza peristaltismul tractului gastrointestinal.

Cand cumparati produse ce contin radacina de lemm dulce (ceaiuri, extracte) cititi prospectul, administrati cantitatile indicate, respectati conditiile exacte de prescriptie si cazurile in care nu ar putea fi utilizat.

Articole asemănătoare