Citeste articole din "Ingrijirea plantelor"

 • Cactusii - maestrii adaptarii

  Cactusii - maestrii adaptarii

  Cactusii adusi din desert se pot adapta chiar si in zonele cu clima temperata sau mediteraneana. Caracteristica principala a unui cactus sunt spinii, care sunt denumiti de catre necunoscatori - in mod eronat - tepi.

 • Ingrijirea ardeilor grasi

  Ingrijirea ardeilor grasi

  Ardeiul gras(Capsicum annuum) se numara printre cele mai intrebuintate legume de pe teritoriul Romaniei si difera de ruda sa iute atat prin gust, aspect, forma, cat si prin modul de utilizare.

 • Cultivarea si ingrijirea florii soarelui

  Cultivarea si ingrijirea florii soarelui

  Cultivarea florii soarelui este o indeletnicire care dateaza pe teritoriul Americii de aproximativ 3000 ani. Inceputul practicarii sale in Europa s-a produs in sec. XIV iar in Romania abia la inceputul sec. XX.

 • Deficientele de nutrienti ale plantelor

  Deficientele de nutrienti ale plantelor

  Problemele aparute la plante nu sunt intotdeauna provocate de insecte sau de boli. Uneori, o planta care nu este sanatoasa sufera de o deficienta de nutrienti sau, dimpotriva, poate avea prea mult dintr-o substanta nutritiva.

 • Laleaua - un alt simbol al Primaverii

  Laleaua - un alt simbol al Primaverii

  Dupa ce ghioceii au vestit venirea Primaverii si ne-au incantat privirile cu albul lor pur a sosit randul lalelelor sa ne farmece prin eleganta si gingasie.

 • Ingrijirea merilor

  Ingrijirea merilor

  Marul este o specie de planta inclusa in familia Rosaceae, a carei diversitate cuprinde peste 40 de soiuri. Conditiile climatice preferate sunt cele din zona temperata, motiv pentru care este plantat cu precadere in emisfera nordica si doar sporadic in Australia si Noua Zeelanda.