Italian

prun italianPolinator: da
Expunere: plin soare
Tip: prun semi- pitic
Perioada de inflorire: inceputul lui aprilie
Caracteristici: fruct dulce
Perioada de la plantare pana cand fructifica: 3-5 ani
Inaltime la maturitate: 3,6 - 4 metri
Perioada de recoltare: mijlocul lui august
Antrenare pe spalier: nu
Sol: toate tipurile

Decsriere:
Fructele sunt medii spre mari ca dimensiune. Coaja este de culoare purpuriu inchisa, cu pulpa galben - verzuie care devine rosiatica cand este folosita in preparate culinare. Samburele se separa usor de fruct. Prunele sunt foarte dulci, perfecte ca fructe uscate, proaspete sau conservate.

Soiul de prun italian este cel mai des intalnint in vest. Face multe fructe.

Articole asemănătoare

  • Cynar - bitterul cu gust de anghinare

    Cynar este o bautura mai putin obisnuita, in care anghinarea "joaca" rolul principal, alaturi de o duzina de alte plante si ierburi, rezultatul final fiind un gust complex, cu note de mirodenii, fructe, puternic, vegetal, cu esente exotice.

  • Gateste in stil italian cu paste rigatoni

    Rigatoni sunt un fel aparte de paste intalnite cu precadere in delicioasa bucatarie italiana. Chiar daca ne par straine dupa nume, toti am avut placerea sa le savuram de nenumarate ori de-a lungul timpului.

  • Retete gustoase. Crema de fasole alba cu rozmarin

    O pasta delicioasa pentru o gustare este binevenita oricand, mai ales daca este preparata in casa. Va propunem sa pregatiti crema de fasole alba cu rozmarin.

  • Salata cu ton si pere

    Pentru masa de pranz, puteti pregati o reteta rapida si plina de gust: salata cu ton si pere. Ingredientele necesare le gasiti in cele ce urmeaza:

  • Vinul din Lumea Veche VS Vinul din Lumea Noua

    Cele mai nobile vinuri din lume se disting prin stil, culoare si consistenta, iar inainte de toate printr-un gust desavarsit.