Laptele de migdale

In zilele noastre laptele conventional a devenit o optiune,  ca oricare produs de origine animala. Foarte multe persoane, din cauza intolerantei la lactoza, sau a anumitor principii sanatoase de viata adoptate simt nevoia sa-l substituie cu produse pe baza de soia sau migdale. Astfel si-a dobandit reputatia laptele de migdale! Pe langa un gust exceptional, are calitati medicale  recunoscute international.

In primul rand avantajul sau este ca nu contine colesterol sau lactoza si poate fi intrebuintat in orice dieta. Daca urmaresti sa dai jos kilogramele in plus poti sa inlocuiesti laptele de vaca cu lapte de migdale. Nu doar ca te va ajuta sa elimini colesterolul “rau” din sange, insa si procentul celui “bun” va spori. De asemenea, laptele de migdale previne atacul de cord produs in nenumarate situatii pe fondul colesterolului marit. 

Sanatatea rinichilor este o alta directie in care actioneaza  orice pahar pe care il savuram. Desigur, pentru rezultate vizibile este nevoie de oarecare consecventa, insa nici o portie servita ocazional nu poate fi inutila.

Medicii recomanda evitarea exesului de potasiu si fosfor din cauza ca ambele sunt responsabile pentru afectiuni ale rinichilor. Laptele de migdale este o optiune buna in ceea ce priveste continutul redus de minerale.

Iata-ne si la cea de-a treia mare problema vehiculata prin toate mijloacele media. Excesul de zahar! Cu o alimentatie necontrolata, organismul dobandeste zilnic mult mai mult zahar decat este necesar, lucru care il poate afecta iremediabil in timp. Laptele de migdale prezinta un indice glicemic scazut. Acest lucru il recomanda in afectiuni precum diabetul.

Fiind o sursa bogata de vitamina A, laptele de migdale este considerat a fi bun pentru vedere. Tot un antioxidant puternic, vitamina E, face ca pielea noastra sa capete naturalete si stralucire.

Sursa foto

I. C.

Articole asemănătoare