Legume care cresc in soare partial

 

 De fiecare data cand ne imaginam o gradina de legume, multi dintre noi se gandesc la un loc care se bucura intreaga zi de razele soarelui.

Exista, insa, o multime de legume care se dezvolta bine chiar si fara soare plin.

Daca aveti zone de gradina care au lumina solara directa doar o parte a zilei, trebuie sa stiti ca urmatoarele culturi necesita numai intre 3 si 6 ore de soare pe zi:

- salata verde, anghinare, andive si creson;

- broccoli;

- conopida;

- mazare;

- sfecla;

- varza de Bruxelles;

- ridichi;

- cu frunze verzi, precum spanac, varza si fasole;

Pentru aceste legume, cateva ore de umbra pe zi sunt chiar indicate, ele garantand o recolta sanatoasa si bogata.

Mai exista un avantaj: plantand aceste verdeturi in soare partial, cantitatea de apa necesara este redusa.

Avand o gradina umbroasa, nu inseamna ca gradina dumneavoastra va fi lipsita de legume proaspete. Prin exploatarea la maximum a ceea ce aveti, puteti recolta toamna laptuci, mazare si alte legume gustoase, sadite inca din primavara.

Articole asemănătoare

 • Conopida Violetto Di Sicilia

  Ce ar fi sa ii surprindeti pe cei care ajung in gradina de legume cu un sir sau mai multe de conopide... mov?

 • Gradina de legume in luna noiembrie

  Fiind dincolo de toate o sursa primara de alimente, gradina de legume necesita atentie in permanenta. Asa se face ca in calendarul activitatilor lunare, noiembrie ocupa un loc deosebit de important.

 • Furmuseti albastre

  Florile albastre sunt intotdeauna la moda. Exista multe specii fascinante care cresc in ghivece, pe terasa sau balcon, prin urmare merita sa va lasati sedusi de spelndorile azurii.

 • Toamna castiga sanatate mancand fructe si legume!

  Este usor sa te mentii sanatos in timpul verii, atunci cand gradinile noastre si pietele abunda in fructe si legume proaspete. Este important insa ca dieta noastra sa includa vegetale pe tot parcursul anului pentru a fi feriti de neplacerile care apar in lipsa nutrientilor de care organismul are nevoie.

 • Mitul plantelor care mananca oameni

  Exista oare plante care sa se hraneasca cu carne? Mai mult, exista oare plante care sa se poata hrani cu oameni? Raspunsul la prima intrebarea este da, exista in lume specii de plante carnivore, care se hranesc cu carne...