Conopida Violetto Di Sicilia

Ce ar fi sa ii surprindeti pe cei care ajung in gradina de legume cu un sir sau mai multe de conopide... mov? Nu este un experiment sau truc, ci un soi hibrid de conopida ce provine, dupa cum o spune si numele, din Sicilia, si surprinde prin coloritul mov deschis sau purpuriu (in functie de sol si soare) si gustul mai delicat, mai bun. Din pacate odata gatita isi va schimba coloritul intr-o nuanta inchis de verde (daca este facuta in aburi va pastra o nuanta de un violet mai inchis) insa aroma si continutul ridicat de vitamine si minerale fac din acest soi sicilian o excelenta alegere. 
 
Semintele se planteaza intr-un sol cu mult soare, drenare buna spre foarte buna, si ideal un pamant cat mai bogat in substante nutritive, asa ca nu ar strica inainte sa il fertilizati. Unul dintre secretele acestei conopide este sa o udati frecvent, dar nu excesiv, fiind sensibila atat la excesul de apa cat si la lipsa ei. Iar pentru o recolta cat mai buna, mai ales daca nu aveti foarte multe plante, merita un plus de efort. Daca o plantati din luna aprilie pana prin iunie ar trebui sa apara prima recolta inca din august, cel tarziu prin septembrie, si e usor de recunoscut momentul optim daca nuanta de culoare este intensa, chiar inchisa, iar conopida este mare, rotunda, carnoasa. 
 
In afara efectului decorativ poate fi gatita la fel ca cea obisnuita, ideal ar fi la abur pentru a pastra cat mai bine din nutrienti.  

Foto: alsagarden.com
 

Articole asemănătoare