Mancare de conopida si branza Emmental

Ingrediente:
 
un kilogram de conopida
150 g unt
150 g branza Emmental
trei oua
doua linguri pesmet
o legatura de patrunjel
(optional) 100 g cascaval taiat betigase
 
Mod de preparare: conopida se curata bine, se spala in apa sarata si se desface in buchetele. Se pune la fiert in apa cu sare si se lasa pana este patrunsa bine, apoi se scoate si se pune la scurs. Separat se pregateste o tava sau cratita unsa cu unt la temperatura camerei si tapetata cu pesmetul, in care se pun bucatile de conopida, turnandu-se deasupra cele trei galbenusuri fierte tari si rase marunt. Se adauga frunzele de patrunjel rase bine si, daca doriti, cam 100 de grame de cascaval taiat betigase subtiri, care se vor topi si vor da o consistenta aparte preparatului. Vasul se pune la cuptor si se lasa 20 - 25 de minute, pana cand este gata. Cand este scoasa din cuptor se presara deasupra toata cantitatea de Emmental ras. Se serveste fierbinte. Pentru cei care vor un gust mai puternic tava mai poate fi bagata in cuptorul bine incins pentru cinci minute dupa ce ati adaugat branza Emmental. 

Articole asemănătoare