Salata cu mar, conopida si branza

Ingrediente:
 
1 conopida nu foarte mare
1-2 mere verzi sau galbene
1 bucata de branza tare sau cascaval
otet balsamic
mustar
 
Mod de preparare: este o reteta in care cantitatea ingredientelor poate varia dupa gust si disponibilitate, pastrand pe cat posibil un echilibru. Alegeti o branza tare sau cascavalul preferat, tocmai aceste diferente conferind preparatului subtilitati ce il ajuta sa iasa in evidenta. Conopida se desface in buchetele care se clatesc bine si se pun la fiert in apa putin sarata, lasandu-le pana se inmoaie fara sa se sfarame. Se scot, se scurg si se pun intr-un bol incapator. Se adauga merele spalate, taiate cubulete potrivite (cu tot cu coaja) si cubulete de aceeasi marime de branza sau cascaval, amestecand totul usor. Se pregateste un sos dintr-o lingura de mustar si o lingurita (sau mai mult, dupa preferinta) de otet balsamic, amestecul turnandu-se peste salata. Se serveste rece. 

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare

  • Salata de vara cu pepene rosu si branza haloumi

    O salata usoara, de inspiratie mediteraneana, in care dulceata miezului de pepene este in contrast cu gustul delicat si sarat de haloumi.

  • Salata cu mar, spanac si branza

    Consistenta, delicioasa, plina de arome, gusturi si texturi interesante.

  • Salata cu struguri rosii si ton

    Cati dintre cei obisnuiti cu combinatiile culinare clasice s-ar astepta sa li se aduca inainte la un moment dat, pe acelasi platou, struguri rosii si ton? Probabil ca foarte putini. Ei bine, din cate se pare aceasta reteta chiar exista si are suficienti adepti in tarile din vestul Europei.

  • Salata cu somon afumat si ceapa verde

    O salata plina de gust si hranitoare pentru a lua masa acasa sau la birou poate fi salata cu somon afumat si ceapa verde.

  • Salata cu rucola, pui si mozzarella

    O salata simpla cu care sa va incepeti diminetile si nu numai poate fi salata cu rucola, pui si mozzarella. Ingredientele necesare le gasiti mai jos: