Salata cu mar, conopida si branza

Ingrediente:
 
1 conopida nu foarte mare
1-2 mere verzi sau galbene
1 bucata de branza tare sau cascaval
otet balsamic
mustar
 
Mod de preparare: este o reteta in care cantitatea ingredientelor poate varia dupa gust si disponibilitate, pastrand pe cat posibil un echilibru. Alegeti o branza tare sau cascavalul preferat, tocmai aceste diferente conferind preparatului subtilitati ce il ajuta sa iasa in evidenta. Conopida se desface in buchetele care se clatesc bine si se pun la fiert in apa putin sarata, lasandu-le pana se inmoaie fara sa se sfarame. Se scot, se scurg si se pun intr-un bol incapator. Se adauga merele spalate, taiate cubulete potrivite (cu tot cu coaja) si cubulete de aceeasi marime de branza sau cascaval, amestecand totul usor. Se pregateste un sos dintr-o lingura de mustar si o lingurita (sau mai mult, dupa preferinta) de otet balsamic, amestecul turnandu-se peste salata. Se serveste rece. 

Foto: needpix.com

Articole asemănătoare