Salata cu mar, spanac si branza

Ingrediente:
 
300 grame spanac proaspat, spalat si curatat
2 mere mari, soiul preferat
o jumatate de ceapa rosie, taiata felii subtiri
1/2 cana miez de nuca, prajit putin in cuptor sau proaspat
1/2 cana merisoare uscate
150 g branza de capra, feta, telemea (dupa gust)
 
Pentru sos:
 
o jumatate de ceasca ulei de masline
un sfert de ceasca otet de vin rosu
doua linguri suc de lamaie
o lingurita mustar cu boabe
2 catei de usturoi, tocati marunt
sare, piper
o lingurita miere 
 
Mod de preparare: spanacul curatat, merele taiate cubulete, miezul de nuca, merisoarele si jumatate din cantitatea de branza, taiata marunt sau sfaramata, se pun intr-un bol. Separat se amesteca bine toate ingredientele sosului, adaugand putin ulei sau otet dupa gust, turnandu-l apoi peste salata. La servire se pune deasupra fiecarei portii branza sfaramata sau taiata foarte marunt.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare