Legume la wok in stil asiatic

Ingrediente:
 
200 g fasole verde
100 g boabe de mazare verde
3 cepe (1 rosie, 2 albe)
2 ardei (preferabil culori diferite)
2 dovlecei mici
3 linguri de ulei de arahide
2 linguri sos de soia 
 
Mod de preparare: cepele se curata si se taie rondele subtiri, ardeii se spala si se taie betigase. In wok se pune la incins uleiul de arahide, se pune toata cantitatea de ceapa si se caleste usor, pana incepe sa isi schimbe putin culoarea. Se adauga fasolea taiata in bucati potrivite si mazarea, amestecand bine pana cand legumele se inmoaie pe foc mic spre mediu. Se pun si dovleceii curatati si feliati subtire, pe lung, betigasele de ardei, lasand pentru 10-12 minute pe foc pana cand ingredientele s-au inmuiat bine. Se toarna si sosul de soia si se mai lasa pe foc pentru cinci minute. Se serveste cald ca gustare sau fel intai.

Foto: snappygoat.com

Articole asemănătoare

  • Retete cu peste. Peste in stil mediteranean, cu sos de legume

    Retetele cu peste sunt intotdeauna gustoase si sanatoase. De aceea, va propunem sa pregatiti reteta de peste in stil mediteranean, cu sos de legume.

  • Medalioane de somon cu legume la gratar

    O reteta apetisanta, pe care sa o preparati in zilele mohorate si friguroase poate fi cea de medalioane de somon cu legume la cuptor.

  • Fructarianismul - un stil alimentar controversat

    Fructele sunt intotdeauna binevenite in alimentatia zilnica, fiind gustoase si deosebit de hranitoare pentru organism. Dar cine s-ar fi gandit ca pot sta chiar la baza unui stil de viata?

  • Gradina in stil Biedermeier

    Gradina in stil Biedermeier reprezinta un loc al sigurantei si al sanatatii fizice si spirituale. Aici ne bucuram de liniste si putem savura clipele cand ne regasim

  • Fasole boabe in stil mexican

    Retetele mexicane sunt cunoscute nu numai pentru gustul deosebit de delicios al mancarurilor preparate, ci si pentru gustul condimentat oferit de acestea. O reteta de fasole preparata in stil mexican va fi pe placul tututor celor care adora ca fasolea sa fie nelipsita din meniul unei zile.