Legumele crucifere elimina toxinele din organism

 Legumele crucifere, categorie in care se incadreaza si conopida, contin compusi ce pot stopa agentii cauzatori de boli precum cancerul si totodata ajuta la detoxifierea organismului.

De aceea, avem cu totii nevoie de legume pentru a ne detoxifia organismul.

Conopida, ca si alte legume crucifere, are un continut bogat de enzime precum glutathione transferase si quinone reductase. Acestea contribuie la detoxifierea compusilor cauzatori de cancer prezenti in organismul nostru, transformandu-i din maligni in benigni.

In plus, fitonutrientii din legume pot ajuta organismul sa mareasca propriul aport de enzime, eliminand astfel din organism substantele nocive.

Studiile au aratat ca cei care consuma multe legume se supun unor riscuri mai mici de a se imbolnavi de diverse forme de cancer.

Chiar si in cazul fumatorilor, un studiu efectuat in Singapore a demonstrat ca cei care mananca legume crucifere in mod regulat pot evita in proportie de pana la 69% cancerul pulmonar.

In mod ideal ar trebui sa mancam de la trei pana la cinci portii de legume crucifere pe saptamana, iar pentru a profita din plin de nutrientii sanatosi din aceste legume, ar trebui sa le consumam cat mai proaspete.

Articole asemănătoare