Likardi, un trandafir teahibrid fermecator

Soi de trandafir teahibrid cu inflorescente mari, de un roz spre violet deschis (in functie de sol si varsta tufei), Likardi este o varietate des intalnita si foarte apreciata de cunoscatori. Se poate planta in gradini si parcuri, se adapteaza relativ usor conditiilor climatice din tara noastra, si au o buna rezistenta nativa la daunatori. Prefera un sol fertil, cu drenare buna, ideal putin nisipos (la fel ca toate varietatile de trandafiri), iar viitoarea tufa are nevoie de cat mai mult soare pe toata durata zilei. Tufele pot fi plantate solitar sau grupat, in functie de preferinte si terenul disponibil.

Butasii se vor planta primavara sau toamna, lasand cel putin jumatate de metru distanta intre plante, se uda frecvent mai ales in primele saptamani, iar pamantul trebuie curatat periodic de buruieni. Este un soi de trandafir teahibrid care va inflori abundent pana in luna octombrie, in mai multe randuri, iar florile duble, cu un colorit intens si un parfum dulce, sunt excelente datorita efectului decorativ. Sunt trandafiri foarte buni si pentru buchete sau aranjamente florale deosebite. Soi longeviv si rezistent, suporta bine periodele geroase si cele secetoase, si nu au nevoie de lucrari de intretinere deosebite.

Foto: topalovic.rs

Articole asemănătoare

 • Trandafirii Golden Medallion, un soi teahibrid pentru orice gradina

  Varietate de trandafir teahibrid cu flori mari, de un galben intens

 • Trandafirul teahibrid Rio Samba

  Minunata varietate de trandafir teahibrid, acest Rio Samba este un rezistent si longeviv soi bicolor, facandu-se remarcat datorita bobocilor foarte mari – peste 10 cm in diametru – cu petale catifelate, in care veti intalni rosul deschis si portocaliul pentru un aspect decorativ deosebit.

 • Atlas, trandafirul teahibrid cu un colorit delicat

  Cu petale fine de un roz delicat si margini visinii, Atlas este un trandafir teahibrid cu aspect decorativ deosebit, perfect atat pentru gradini si parcuri cat si pentru buchete sau aranjamente florale dedicate unor ocazii speciale.

 • Etoile de Hollande, un trandafir catarator clasic

  Cu buna rezistenta la frig, boli si daunatori, versiunea cataratoare a acestui trandafir depaseste usor trei metri inaltime - ajungand usor sa depaseasca cinci metri daca are un suport pe masura - si va transforma radical orice spatiu, gradina, parc.

 • Trandafirul Nostalgia - un joc inedit de nuante

  Un trandafir teahibrid care iese usor in evidenta prin coloritul sau in doua nuante - alb si rosu - Nostalgia (un nume inspirat pentru o floare ce poate deveni centrul de atractie al gradinii) este o varietate cu parfum usor, placut, dulceag, frunze lucioase de un verde inchis, relativ usor de plantat si intretinut.