Limonada cu rozmarin si zmeura

Ingrediente:
 
un litru de apa plata 
o jumatate de ceasca de frunze proaspete de rozmarin sau un sfert de ceasca frunze uscate
trei lamai 
o lingura de miere
o ceasca de zmeura spalata bine
cuburi de gheata
 
Mod de preparare: apa se fierbe si cand clocoteste se ia de pe foc si se infuzeaza rozmarinul pentru 10-15 minute, strecurand apoi tot lichidul. Se adauga mierea, se amesteca usor pana se topeste, apoi adaugati pe rand lamaile taiate felii, zmeura (eventual putin strivita cu o lingura pentru a-si elibera mai bine aroma), cuburi de gheata si lasati sa se raceasca. Daca va place gustul de rozmarin mai puteti adauga cateva frunze intregi sau tocate inainte de servire.

Foto: publicdomainpictures.net

Articole asemănătoare

  • Limonada cu miere si ghimbir

    Cand zilele sunt tot mai calduroase, sufocante, o carafa plina cu limonada rece, aromata si putin acrisoara, plina de savoare si vitamine, este una dintre cele mai bune alegeri. Si alaturi de ghimbirul proaspat ras, cu gustul sau usor picant si note exotice, este o bautura surprinzatoare si usor de pregatit.

  • Salata de vara cu varza, morcovi si zmeura

    O combinatie indrazneata de varza alba si rosie, cu maioneza si vinegreta, dar si cu note dulci si parfumate oferite de zmeura proaspata. O gustare pentru zilele de vara.

  • Sapun natural preparat in casa, cu lamaie si rozmarin

    Sapunurile facute in casa, cu ingrediente naturale, confera pielii o aroma speciala. Va propunem sa preparati sapunul cu lamaie si rozmarin, bucurandu-va astfel de beneficiile acestuia si de mirosul sau delicat.

  • Retete gustoase. Crema de fasole alba cu rozmarin

    O pasta delicioasa pentru o gustare este binevenita oricand, mai ales daca este preparata in casa. Va propunem sa pregatiti crema de fasole alba cu rozmarin.

  • Delicii de Paste. Cotlet de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi

    Chiar daca nu va incanta atat de mult carnea de miel, puteti totusi sa gustati macar o mica portie din friptura apetisanta de miel la cuptor cu rozmarin si usturoi.