Macaroane la cuptor cu carne

 Fie ca sunt pregatite cu branza rasa ori cu rosii si carne de diverse sortimente, pastele fainoase sunt prezente destul de des si in meniurile din bucataria romaneasca.


Ingredientele necesare pentru reteta de macaroane la cuptor, cu carne, sunt urmatoarele:

- 400 g macaroane

- 200 ml smantana

- 100 cascaval ras

- 40 g carne slaba

- 1 ceapa

- 1 lingura pasta de rosii

- ulei

- sare

- piper

Mod de preparare:

Ceapa se spala si se curata. Apoi se taie marunt si se caleste putin in ulei. Carnea se condimenteaza si apoi se caleste cu ceapa.

Se lasa amestecul sa se raceasca si apoi se da prin masina de tocat (ori puteti folosi carne gata tocata). Se amesteca cu pasta de rosii.

Macaroanele se fierb in apa cu putina sare si un strop de ulei. Cand sunt gata, se strecoara si se clatesc. Apoi se asaza intr-un vas de Jena cu amestec de carne, in straturi succesive.

Amestecul se stropeste cu smantana. Se lasa la cuptorul incins vreme de 20 de minute. Se servesc cat sunt fierbinti, cu cascaval ras deasupra.

Sursa foto

Articole asemănătoare