Magneziul, eficient in anxietate

 Impotriva anxietatii puteti adopta o cura sanatoasa pe baza de magneziu. Acesta se regaseste in multe alimente proaspete si este asimilat de organism mult mai eficient decat daca am folosi produsele conventionale, gasite in farmacii.

Deficitul de magneziu este o afectiune considerata la nivel mondial un deficit epidemic. Aceasta provoaca anxietate si depresie.

In anxietate se pot folosi tratamente naturale, printre care si cel cu magneziu.

Magneziul este intrebuintat in tratarea celor care sufera de depresie, avand un efect de relaxare si fiind esential pentru peste 300 de reactii chimice din organism.

Cercetarile arata ca magneziul poate fi considerat cel mai deficient nutrient mineral in Statele Unite si Europa din cauza unei diete sarace, care consta in principal in alimente prelucrate precum chips-urile, pizza sau burgerii si un stil de viata stresant si agitat.

Mai mult de 70 % din americani si europeni au un deficit de magneziu avansat din pricina lipsei consumului de legume verzi.

De asemenea si stresul determina lipsa magneziului din organism, epuizand corpul si provocand un dezechilibru in biochimia acestuia.

Organismul nostru are nevoie de magneziu pentru a produce adenozin-trifosfat (ATP), ce are capacitatea de a oferi forta tuturor functiilor si reactiilor corpului.

Magneziul este un remediu simplu si natural impotriva anxietatii si iritabilitatii. Acesta joaca un rol important in producerea de energie si in transportul acesteia. In plus, este important si pentru relaxarea muschilor.

Acest mineral este implicat si in sinteza de proteine, in asigurarea anumitor enzime din organism.

Alimentele cu un continut ridicat de magneziu sunt legumele verzi precum spanacul, fasolea, mazarea, nucile si semintele intregi si nerafinate. Boabele rafinate contin putin magneziu in compozitie.

Magneziu gasim si in compozitia fasolei negre, broccoli, in alune, stridii, patlagina, scoici, seminte de dovleac si dovlecei, lapte de soia, boabe de soia, tofu, paine integrala de grau si in patrunjel.

Articole asemănătoare

  • Ridichea neagra in medicina traditionala

    Poate ca nu este tocmai pe gustul tuturor - ridichea obisnuita, rosie, este cu siguranta mult mai populara - insa ridichea neagra nu este fals asociata in general tratamentelor naturiste. Cunoscatorii o folosesc pentru tratarea anemiei, ca un remediu naturist eficient in gripe si raceli, pentru efectele sale diuretice si detoxifiante, fiind adesea asociata cu mierea de albine.

  • Marul in medicina naturista

    Consumat ca atare sau sub forma de suc, are vitamine – B, C, A, E – si fibre, este bogat in zaharuri naturale si da energie, dar si senzatia de satietate, ceea ce il face util mai ales in diete.

  • Ceaiul verde, element esential in pastrarea sanatatii orale

    Ceaiul verde se obtine spre deosebire de ceaiul negru, din frunze nefermentate de Camelia sinensis. Efectele benefice ale ceaiului verde au fost cunoscute de milenii, in special in culturile tarilor asiatice.

  • Planifica o gradina pe gustul pasarilor. Este simplu si eficient!

    Deteriorarea habitatelor naturale este un fenomen pe care nimeni nu pare sa-l gestioneze corect si eficient in prezent. Sub incidenta presiunii antropice, multe pasari salbatice sunt in cautarea unui refugiu in interiorul spatiului invadat de oameni,

  • Mancare de orez salbatic cu morcovi si mazare

    O mancare pe care poate o pregatiti rar sau deloc este mancarea de orez salbatic cu morcovi si mazare. Acesta contine o bogatie de substante nutritive si este eficient in caz de depresie ori intr-o stare de epuizare de ordin fizic si psihic.


Warning: fopen(cache/0a04811630076fc4827660377d32d86c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139