Mancarea traditionala a Montrealului

 Unele orase sunt sinonime cu anumite feluri de mancare ce reprezinta traditiile consacrate ale artei gatitului.

Montreal, cu un aflux de rezidenti din multe culturi diferite din intreaga lume, in combinatie cu Patrimoniul Cultural Francez-Canadian uimeste prin arta culinara promovata.

Exista cateva mancaruri si retete populare unice in Montreal si Quebec care inca mai pastreaza legatura intre trecut si prezent. Cea mai evidenta astfel de reteta este cea de preparare a siropului de artar. Acesta se obtine prin colectarea si fierberea sevei din copacii de artar pana cand aceasta se ingroasa si capata un gust dulce.

Siropul de artar se consuma drept condiment la aproape orice fel de mancare. Este totodata folosit la prepararea clatitelor, bomboanelor, caramelelor, baconului sau untului.

La Montreal si boabele de fasole sunt un aliment traditional principal, consumat la micul dejun, pranz sau cina, de obicei cu sirop de artar sau grasime de porc.

Shepherd's Pie sau "pate Chinois" sunt doua feluri de mancare ce se regasesc pe lista produselor alimentare traditionale din Montreal. Combinatia de carne acoperita cu cartofi si mazare a fost prezenta in cultura acestei tari inca din primele zile de colonizare.

Shepherd's Pie este cunoscuta si sub numele de placinta pastorului sau placinta cu cabana si se prepara din carne englezeasca si prezinta o crusta obtinuta din piure de cartofi si carne de vita.

Pate Chinois este preparat din carne de vita (uneori amestecat cu ceapa cuburi), porumb si piure de cartofi. Primul strat este cel din carne de vita, al doilea din porumb, iar cel de-al treilea din piure de cartofi.

Interesant de remarcat este faptul ca doua dintre cel mai usor de recunoscut contributii culinare au fost aduse din America de Nord de catre imigrantii din Europa de Est si au ajuns pe tarmurile din Montreal pe la sfarsitul anului 1800. Dupa, acestea au devenit rapid nelipsite din meniurile locuitorilor acestor meleaguri.

Carnea afumata are si ea o istorie similara. Stilul din Montreal de preparare si de servire a carnii afumate a devenit cunoscut in intreaga lume.

Probabil cea mai bizara mancare specifica este poutine. Aceasta este o combinatie decadenta de cartofi frantuzesti, sos gros si cas.

Articole asemănătoare

  • Parcul Natural Putna Vrancea

    Ocupand sectorul central nord-vestic al Muntilor Vrancei, unde interactiunea activitatilor umane cu natura a creat de-a lungul timpului o zona distincta, Parcul Natural Putna Vrancea constituie una dintre cele mai reprezentative arii protejate din tara noastra.

  • Bucatariile lumii. Bucatele traditionale ale Slovaciei

    Traditia gastronomica slovaca este recenta fata de cea a altor popoare, de aceea sa nu va mire daca rafinamentul nu atinge cotele cu care v-ati obisnuit in tari precum Franta sau Italia.

  • Bucatariile lumii. Bucatele traditionale ale Cehiei

    Bucataria traditionala a Cehiei nu este cea mai dietetica, totusi, nu poti ramane complet indiferent la bunatatile care insotesc renumita bere ceha.

  • Bucatariile lumii. Bucatele traditionale ale Rusiei

    Marile bucatarii ale lumii sunt caracterizate prin originalitate, prin gusturi si arome unice, si mai ales prin retete mostenite din vechime, devenite traditionale pentru acele spatii. Nu era posibil ca asemenea obiceiuri culinare sa nu apara in estul Europei, pe teritoriul Rusiei de astazi, unde

  • Cateva idei pentru un mic dejun sanatos

    Pentru o viata traita intr-un mod sanatos, mancarea principala a zilei, micul dejun, trebuie sa contina multe fibre si carbohidrati complecsi