Mere in aluat

 Un deliciu pentru toata familia sunt merele in aluat, preparate la cuptor. Daca nu ati incercat pana acum aceasta reteta, o puteti realiza foarte simplu la dumneavoastra acasa, in compania celor dragi.


Ingredientele de care aveti nevoie sunt urmatoarele:

300 g faina

150 g margarina

75 g zahar

sare

1 ou

zahar vanilat

4-6 mere

marmelada


Modul de preparare este simplu:

Din faina, margarina, zahar si ou se face o coca.

Se framanta bine si apoi se tine la rece.

Merele se curata de coaja.

Se scobesc si la cozi si apoi se umplu in acel loc cu marmelada.

Coca se intinde si se imparte in patrate, astfel incat un patrat sa cuprinda un mar.

Merele impachetate in aluat se pun apoi intr-o tava unsa.

Merele impachetate in aluat se ung si ele cu ou batut, inainte de a fi puse in tava

Se dau apoi la cuptor.

Se lasa la copt la foc potrivit, pana ce au capatat o culoare aurie.

Cand sunt gata, se scot din cuptor.

Dupa aceea se tavalesc calde in zahar pudra.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Sase greseli pe care nu trebuie sa le faci in gradina

    Tineti un “jurnal de gradina”, unde sa va notati, eventual insotind randurile cu diagrame si desene, ce si cand ati plantat, unde, cum s-au dezvoltat trandafirii, daca bujorii au avut suficienta lumina si apa, cat mai aveti (estimativ) pana la prima recolta de rosii sau primele mere. In afara aspectului practic puteti sa lipiti din loc in loc si fotografii, pentru a va aminti mai tarziu cum arata gradina la inceput.

  • Cidru fierbinte cu mirodenii

    O bautura perfecta pentru iarna, cu arome exotice si gust dulce de mere, servita calda intr-o seara friguroasa. Pentru cei care prefera bauturile fara alcool se poate pregati si cu suc simplu de mere in locul cidrului.

  • Merele: curiozitati, recorduri, istorie

    Cu peste 7500 de soiuri cultivate in toata lumea, rosii, verzi, galbene (si nu numai), de la cele putin mai mari decat o cireasa la mere de dimensiunea unui grepfrut, unul dintre cele mai populare fructe din toate timpurile continua sa fie gustarea sau desertul preferat pentru multi dintre noi.

  • Marul in medicina naturista

    Consumat ca atare sau sub forma de suc, are vitamine – B, C, A, E – si fibre, este bogat in zaharuri naturale si da energie, dar si senzatia de satietate, ceea ce il face util mai ales in diete.

  • Sufleu aromat cu mere

    Va propunem in cele ce urmeaza un desert gustos, preparat din mere: sufleu aromat cu mere. O reteta cu atat mai usor de preparat pentru ca ingredientele necesare pentru aceasta retata sunt adesea la indemana.