Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "ORDER" LINE 6: ORDER BY title ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84

Warning: pg_query() [function.pg-query]: Query failed: ERROR: syntax error at or near "AND" LINE 1: ...s WHERE langid=1 AND parent_id=1 AND q_usetype = AND status... ^ in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 40

Warning: pg_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/html/lib/classes/cdb.class.php on line 84
MIEL CONDIMENTAT CU SALATA DE CONOPIDA

Miel condimentat cu salata de conopida


Chiar daca cere mai mult timp si oarecare indemanare la gatit, aceasta reteta ramane o combinatie unica de arome si culori.  Unul dintre ingredinetele de baza intalnite mai jos, freekeh, nu este altceva practic decat grau cules verde, prajit si zdrobit. Este o mancare populara in tarile Levantului, Peninsula Arabica, Palestina, Egipt si nordul Africii.  “Freekeh” este mentionata intr-o carte de bucate din Bagdad din secolul al XIII-lea. Reteta se prepara cu carne de oaie.

Ingrediente (4 portii):

1 kg de pulpa de miel dezosata
2 lingurite de piper negru
2 lingurite de seminte de coriandru, prajite
1 lingurita de seminte de chimen, prajite
1/2 lingurita de ienibahar
200 ml vin rosu
Ulei de masline
500 g conopida buchetele
1 cana si jumatate freekeh
200 ml supa de baza de pui (chicken stock)
1 cana seminte de rodie
1/4 ceasca fistic tocat
1 ceasca frunze de menta
1 ceapa rosie mica, taiata in felii subtiri
75 g tahini (pasta de susan)  
1/4 cana de apa
1 lingurta suc de lamaie
1 catel de usturoi mic, zdrobit
Patrunjel

Cum se prepara:
Incalnseste cuptorul la 150 grade Celsius. Amesteca piperul, semintele de coriandru, ienibaharul si o lingurita de sare de mare in mojar pana devin omogene.  Unge carnea de miel cu jumatate din amestec, intr-o tava inalta, apoi stropeste–o cu ulei si la urma toarna vinul. Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor aproximativ 3 ore pana cand se inmoaie. Lasa carnea sa se raceasca apoi rupe-o in bucati mari. Puneti mielul in sucul unde a fost gatit.

Mareste temperatura cuptorului la 200 grade Celsius. Amesteca conopida cu condimentele ramase, in tava de friptura, si stropeste-le cu ulei. Da-le la cuptor 20 de minute pana devin aurii si crocante. Pune boabele de freekeh intr-un vas pe aragaz la foc repejor,  impreuna cu supa de pui si 300 ml de apa, iar dupa ce au fiert lasa-le la flacara mai mica inca 15 minute, pana cand s-au inmuiat.  Raceste-le.  Amesteca freekeh, conopida, rodia, fisticul, menta, patrunjelul si ceapa rosie intr-un castron.

Pune o tigaie intinsa la foc mare, adauga bucatile de carne de miel si intoarcele-le 1-2 minute, pe o parte si pe alta, sa se rumeneasca. Pune-le in salata si amesteca pentru a se combina aromele. Separat, amesteca tahini cu suc de lamaie, apa si usturoi intr-un castron. Cerne compozitia peste salata.

Sursa foto: mindfood.com

I. C.

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/561b89a43a03313f33719e7bc841bab8) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139