Miraculosul ulei din nuca de cocos

Foto: skrewtips.com

 

Obtinut din pulpa nucilor de cocos ajunse la maturitate, uleiul, asemenea fructelor din care provine a fost dintotdeauna unul dintre cele mai importante produse regasite in alimentatia oamenilor din zonele tropicale.

 

In ciuda aspectului sau neobisnuit ( la temperatura camerei se gaseste in stare solida ) uleiul din nuca de cocos a fost apreciat de oamenii de stiinta ca fiind unul dintre cele mai sanatoase uleiuri din lume.

 

Uleiul din nuca de cocos se intalneste in comert rafinat sau nerafinat iar in functie de gradul de procesare variaza semnificativ si proprietatile binefacatoare pe care le detine. Este de retinut faptul ca uleiul nerafinat, brut, este net superior celuilalt deoarece nefiind supus temperaturilor ridicate si substantelor chimice isi pastreaza nealterata valoarea nutritiva.

 

Uleiul din nuca de cocos este intrebuintat in medicina atat pentru uz extern cat si pentru uz intern iar beneficiile sunt indreptate catre ingrijirea parului, a pielii si a organelor si functiilor vitale ale organismului.

 

Unul dintre cele mai mari merite pe care le detine uleiul obtinut din nuca de cocos  este acela ca imbunatateste secretia de insulina ajutand la controlul glicemiei celor care sufera de diabet sau sunt pe cale sa se imbolnaveasca. 

 

S-a constatat ca persoanele care consuma frecvent ulei de cocos detin un nivel al colesterolului aflat la parametrii normali si au un sistem imunitar activ extrem de eficient.

 

Continutul crescut de grasimi saturate a generat o conceptie gresita conform careia uleiul de cocos nu ar fi bun pentru inima. In realitate lucrurile stau cu totul diferit deoarece acestea se deosebesc de grasimile saturate gasite in alte tipuri de ulei.  

 

Grasimile saturate intalnite in nuca de cocos contin aproximativ 50% acid lauric,  o componenta care ajuta la prevenirea colesterolului ridicat, a hipertensiunii arteriale si a altor afectiuni intalinite mai ales in cazul persoanelor varstnice.

 

De asemenea, in ciuda asteptarilor, uleiul obtinut din nuca de cocos este alimentul si medicamentul perfect pentru scaderea in greutate. Acesta stimuleaza functionarea glandei tiroide, a sistemului enzimatic al ficatului si elimina stresul acumulat la nivelul pancreasului.

 

O ultima caracteristica a acestui produs de-a dreptul miraculos este ca faciliteaza absorbtia in organism a substantelor minerale indispensabile, precum claciul si magneziul.  

Articole asemănătoare