Mustarul si proprietatile lui benefice

In secolul  XVII mustarul reprezenta un aliment foarte scump. Cei care isi permiteau sa il cumpere, il foloseau langa orice fel de mancare, indiferent daca acesta se potrivea sau nu retetei respective.
  
Astazi mustarul este folosit in special ca un condiment. Acestuia i s-au atribuit multe efecte tamaduitoare inca de catre cele mai vechi culturi. Pentru a produce pasta de mustar, consumata cu precadere la noi, sunt folosite boabele albe, verzi si cele negre. Cu cat sunt mai inchise la culoare, cu atat gustul  este mai picant.

Mustarul nu este important doar pentru gustul lui, ci are grija si de o digestie mai buna a organismului. Acesta este si motivul pentru care mancarurilor grele si grase se adauga si acest condiment. Continutul caloric are valori mai mari sau mai mici in functie de sortimentul boabelor de mustar. In principiu varianta picanta are mai putine calorii fata de cea dulce.

Mustarul amelioreaza inflamatiile, detine un efect antibiotic si echilibreaza tensiunea arteriala. De asemenea este dovedit faptul ca baia cu boabe de mustar este un bun medicament impotriva racelilor, pune sangele in miscare si alunga frisoanele. O compresa cu mustar impotriva bronsitei este foarte eficienta, in timp ce pentru durerile reumatice se gasesc bandaje prelucrate cu acest condiment la  farmacie.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Cand au devenit morcovii portocalii?

    Morcovul ocupa unul dintre cele mai importante locuri intre legumele care fac parte din alimentatia noastra. S-ar putea crede, prin urmare, ca oamenii au aflat tot ce se putea despre trecutul si proprietatile sale curative.

  • Citricele, de ce sunt necesare iarna?

    Citricele sunt fructe originare din partea Asiei de Sud-Est care se invecineaza cu nord-estul Indiei, Myanmar si provincia Yunnan din China. In zilele noastre, totusi, cea mai mare parte a globului se bucura de gustul si proprietatile lor gratie circulatiei marfurilor pe piata internationala.

  • Cum citesti eticheta unui fruct de avocado

    Cu toate ca se numara printre fructele introduse de curand pe piata alimentara din Romania, avocado si-a facut un nume si inca promite multe pentru viitor. Acest lucru este determinat lasand la o parte strategiile de marketing, de valoarea nutritiva ridicata si proprietatile binefacatoare.

  • Retete cu ou si verdeturi. Oul si proprietatile lui. Idei si trucuri.

    Ce a fost mai intai: oul sau gaina? Aceasta este intrebarea care se pune cel mai frecvent cand este vorba de aceasta tema.

  • Oul si proprietatile lui.

    Oul reprezinta o sursa importanta de proteine, aceasta fiind una de o calitate mult mai mare fata de cele extrase de organism din carne, lapte sau peste.