Retete cu ou si verdeturi. Oul si proprietatile lui. Idei si trucuri.

Ce a fost mai intai: oul sau gaina? Aceasta este intrebarea care se pune cel mai frecvent cand este vorba de aceasta tema. Oul este un fenomen, o mica minune a lumii cercetat de multi oameni de stiinta si nu in ultimul rand un ingredient indragit de multe gospodine. 

Este incredibil faptul ca, desi oul este de regula comestibil, nu toate tipurile sunt gustoase. Cele mai scumpe oua din lume sunt cele ale sturionului, iar cele mai populare sunt icrele celei mai mari specii de sturioni: Beluga. 100 g costa aproximativ 600 Euro.

Cand vorbim de "ou" in limbajul familiar ne referim de regula la cele de gaina, ingredient foarte indragit in bucataria nationala cat si in cea internationala. Felurile de mancare gatite cu ou sunt foarte diversificate, incepand de la omleta si terminand cu cele mai sofisticate souffle-uri.

Ce ar trebui sa stim despre acest aliment?

Atunci cand dorim sa cumparam oua ar trebui sa stim cateva lucruri simple, dar importante, in ceea ce priveste calitatea. Coaja nu ar trebui sa aiba vreo fisura sau sa fie ciobita. De regula ouale sunt clasificate dupa o anumita marime. Cele mai mici cantaresc sub 53 g, iar cele mai mari 73 g sau chiar mai mult.

Sunt doua trucuri care ne ajuta sa ne dam seama daca oul este proaspat sau daca s-a invechit.

1. Asezati oul intr-un pahar cu apa. Daca se va scufunda inseamna ca este proaspat.

2. Invartiti oul pe masa, asemenea unui titirez, apoi opriti-l printr-o atingere usoara cu degetul.  Daca oul continua sa se invarta dupa ce ridicati degetul, inseamna ca este proaspat.

Oul poate fi folosit intr-o multitudine de tipuri de salate. Combinatii dintre cele mai diverse pot fi facute pentru a obtine o gustare delicioasa.


Sursa foto

 

Articole asemănătoare


Warning: fopen(cache/802666fd1e37e8bd5083f4b1cf8936b2) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139