Narcise Pink Wonder

Narcisele Pink Wonder sunt elegante, delicate, o combinatie interesanta de roz (in centru) si petale albe, doua nuante a caror armonie devine si mai intensa pe masura ce floarea se maturizeaza. Un soi in care florile in forma de cupa pot sa prezinte o gradatie de culori de la alb pana la galben si chiar in rare cazuri la un portocaliu cu tuse rosiatice, Pink Wonder sunt perfecte pentru gradini, ghivece si jardiniere sau pentru buchete. Este o varietate foarte decorativa, dar in functie de spatiu si suprafata este recomandat sa nu le asezati langa flori cu un colorit puternic pentru a le mentine in centrul atentiei. 


Este un soi relativ recent de narcise, si pentru cei care au ajuns sa iubeasca aceste flori vor fi cu siguranta o noutate binevenita. Trebuie sa le plantati toamna intr-o zona in care vor avea multa lumina solara. Solul trebuie sa fie bine drenat. Puteti sa le puneti in ghivece si jardiniere, dar lasati un spatiu de macar 10 cm intre ele pentru a permite narciselor Pink Wonder sa se dezvolte repede si in voie. Foarte bune pentru un cadou destinat cuiva care iubeste florile din gradina sau pentru un gradinar incepator. Sunt flori delicate, au nevoie de putina grija, insa frumusetea lor justifica orice efort.

Foto: brecks.com

 

 

Articole asemănătoare

 • Pink Flash, un trandafir miniaturial cu o culoare suprinzatoare

  Un soi de trandafir pitic mult prea rar intalnit in gradini si parcuri, dar foarte apreciat de cunoscatori pentru coloritul sau aparte, acest Pink Flash este usor de recunoscut pentru bobocii sai destul de mari, cu multe petale de un roz deschis, elegant si delicat, cu mici pete albe pe margini.

 • Ardeiul gras California Wonder

  Sunt ardei mari, la maturitate sunt de un rosu puternic, intens, cu gust usor dulce, aromat, pulpa crocanta si rezistenta la depozitare si transport, perfecti pentru salate, gustari, dar si pentru conservare sau retete dintre cele mai diverse.

 • Hortensiile Pink Wonder

  Soi de hortensie rezistenta la frig si daunatori, longeviva si care nu necesita ingrijiri deosebite si costisitoare, Pink Wonder se face usor remarcata datorita numarului mari de inflorescente de dimensiuni apreciabile si culoare roz, adesea o nuanta foarte intensa, fiind o alegere perfecta pentru gradini si parcuri.

 • Trandafirii Pink Diadem

  Sortiment mai rar intalnit de trandafir floribunda, cu inflorescente mari, de un roz deschis si delicat (petalele din exterior au o nuanta mai palida, cu note de alb sau chiar crem), acest Pink Diadem este un soi cu un colorit pe viu, gingas, fin.

 • Trandafirii Pink Large

  Varietate de trandafiri cataratori vigurosi, cu flori mari si rezistente, relativ usor de cultivat si intretinut, Pink Large se adapteaza bine solului si conditiilor climatice din tara noastra si poate sa schimbe radical orice gradina.