Orez cu ochiuri

Ingrediente: 1 ceasca orez, 3 cesti apa, 2 linguri unt, 2 cepe mijlocii, 200 gr costita afumata, 1 lingura ulei, 5 oua, 3 rosii, sare, piper. Preparare: Ceapa se toaca marunt si se caleste in unt incins. Cind incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul si se mai prajeste 5-6 minute amestecind mereu. Se toarna apoi apa, se adauga sarea si piperul si se lasa sa fiarba la foc moale cca 25 minute, dupa care orezul este fiert. In timp ce fierbe orezul, se spala rosiile, se taie in doua, transversal, se golesc de seminte, se sareaza si se ung cu ulei in interior. Se asaza apoi intr-o cratita acoperita si se prajesc usor. Separat, intr-o tigaie neunsa, se prajeste costita taiata in 12 fisii lungi. Cind este frumos rumenita, se scoate si se prepara 6 ochiuri, prajite sau fierte, dupa dorinta. Pe un platou se asaza rizottoul, pe mijloc se pun ochiurile, iar pe margini se garniseste cu jumatati de rosii si fisii de costita, dispuse alternativ.

Articole asemănătoare

  • Orez cu portocala si legume

    Un orez cu legume este un fel simplu, clasic, dar adaugand o singura portocala va capata nuante si arome surprinzatoare. In sens bun.

  • Budica de orez cu banane

    Orezul este un ingredient care se preteaza la o multime de retete. O delicatesa pe cat de simpla pe atat de sanatoasa si adaptata sezonului de toamna, este budinca de orez cu banane, fara lapte de vaca.

  • Salate gustoase. Salata de orez, cu rosii si ton

    O salata simpla si gustoasa puteti prepara intotdeauna pentru o masa usoara in orice moment al zilei. Va propunem sa degustati salata de orez, cu rosii si ton.

  • Crochete de orez cu legume si marar

    O reteta pe care sa o preparati cu drag pentru cei apropiati dumneavoastra intr-o zi mohorata este cea de crochete de orez cu legume si marar.

  • Pilaf de orez cu file de peste

    O mancare delicioasa pentru o zi oarecare poate fi reteta de pilaf de orez cu file de peste. Ingredientele necesare sunt urmatoarele: