Originile boabelor de cafea

 Boabele de cafea cresc in Brazilia inca de la inceputul secolului al-XVIII -lea, in apropiere de Belem, de unde incepe Amazonul.

Cultivarea cafelei a fost introdusa in sud dupa 1760 si a devenit o sursa importanta de venit, in special in jurul Rio de Janeiro. Intre 1798 si 1807 exportul de cafea a crescut de sapte ori si noi mari plantatii de cafea au fost amenajate de-a lungul vaii raului Paraiba, pe o distanta de 100 de mile, in paralel cu coasta din jurul Rio de Janeiro. Aceste plantatii au existat pentru mult timp pe locurile unde cu secole in urma crestea zahar.

Cum exporturile de cafea au inceput sa avanseze considerabil, au aparut noi nevoi de transport, depozitare precum si noi institutii financiare, toate facand astazi parte din viata sociala si comerciala din Rio de Janeiro.

Si Sao Paolo s-a dezvoltat foarte repede dupa ce si in aceasta zona s-a inceput plantarea cafelei.

Din 1800 pana in zilele noastre, datorita unui acord intre Brazilia si Marea Britanie, porturile au fost deschise si pentru comercianti din alte tari pentru a incuraja comertul cu amanuntul si a motiva populatia sa isi deschida ateliere de lucru.

In statele din sudul Braziliei, imigrarea a fost incurajata de piata devenita libera, noii veniti stabilindu-se in general in Santa Catarina si Rio Grande do Sul. Acestia si-au deschis ferme de lactate, au cultivat struguri, au contribuit la evolutia din horticultura, contribuind astfel la evolutia cresterii economice. Societatea braziliana a extins contractele cu America de Nord, Europa si in special Marea Britanie.

Articole asemănătoare

 • Cocktail cu lichior de cafea si cafea neagra

  O bautura cu gust intens de cafea si note de lichior, buna pentru zilele mai reci ale anului.

 • Cocktail cu lichior de cafea si vodca

  Cu gustul puternic de cafea si note de vodca, este un cocktail versatil si bun pentru numeroase ocazii.

 • Lichior cu aroma de cafea preparat in casa

  Va este pofta de o bautura aromata special? Atunci lichiorul de cafea ar putea fi ceea ce cautati, insa nu va grabiti sa-l cumparati din primul magazine, intrucat

 • Spuma de cafea

  Un desert simplu si rapid cu care va puteti servi prietenii la terasa din gradina este spuma de cafea. Ingredientele pe care le cuprinde aceasta reteta le gasiti in cele ce urmeaza:

 • Inghetata de cafea cu biscuiti

  Un desert care va va racori de indata ce l-ati gustat este inghetata de cafea cu biscuiti. Asadar, va invitam sa realizati o inghetata delicioasa si aromata, dar cu ingrediente putine.