Paduchele verde al marului

(Aphis pomi)

Din gruparea afidelor face parte paduchele verde al marului. El ataca si parul. Acesti daunatori alcatuiesc colonii pe partea inferioara a frunzelor, care se rasucesc, se ingalbenesc si se usuca. Partile afectate de intepaturi sunt acoperite de dejectiile dulci, Ia landul lor invadate de ciuperci ce provoaca inegriri (fumagina).
In plantatiile tinere si pepiniere se inregistreaza daune mari.

Articole asemănătoare

 • Ingrijirea plantelor tropicale

  Frunzisul bogat si verde al plantelor tropicale este foarte interesant in majoritatea gradinilor, atragand de la o zi la alta tot mai multi gradinari.

 • Padurea ecuatoriala - plamanul verde al planetei

  Padurile ecuatoriale sunt rezultatul climatului cald caracterizat prin variatii termice mici si precipitatii abundente pe intreg parcursul anului.

 • Gutuile, sursa vie de sanatate

  Inrudite cu merele si perele, gutuile apartin familiei fructelor cu o compozitie biochimica complexa.

 • Gard viu cu Symphoricarpus albus sau decor cu bobite albe

  Arbust ornamental, Symphoricatus albus cucereste prin aspectul general si prin fructele sale mici si rotunde, de culoare alba, foarte contrastante pe frunzisul verde inchis.

 • Hypoestes

  Planta poate creste pana la 30-40 cm., are funzele asezate opus, de forma oval eliptica, cu varful ascutit si numerpase pete mici de culoare roz, pe fondul verde al fetei superioare. Reversul frunzei este violet.