Paste la cuptor, cu branza de soia

 Pastele preparate la cuptor sunt mereu la mare cautare printre delicatesele din bucatarie, iar in combinatie cu alte ingrediente ne ofera un gust deosebit.

Branza de soia sau tofu este o specialitate a bucatariei orientale, inclusa si in dieta vegetarienilor datorita bogatiei de proteine pe care o contine.

Ingrediente necesare:

3 cani de paste fainoase integrale

6 cani de apa

2 cani sos de tofu

3/4 cana de tofu (branza de soia) zdrobit

2 catei de usturoi, ras

1 ceapa mare, taiata marunt

1 ardei rosu, taiat marunt

2 cani de mazare verde fiarta

1/2 cana de ciuperci din conserva

2 linguri de patrunjel verde

2 linguri de ulei

sare


Mod de pregatire:

Pastele se fierb in apa cu putina sare.

Cand sunt gata, se strecoara si se pun intr-un castron.

Ceapa, usturoiul si ardeiul se calesc in putina apa si doua linguri de ulei.

Apoi se amesteca toate ingredientele.

Compozitia rezultata se pune intr-un vas de Jena, uns in prealabil cu putin ulei.

Se poate presara si putin pesmet pe deasupra.

Apoi se lasa la cuptor timp de 30 de minute.


Sosul de tofu se realizeaza astfel:

Aveti nevoie de:

tofu moale

busuioc

usturoi

migdale

putin parmezan


Acestea toate se amesteca, pana devin ca un piure.

Apoi se adauga la paste.

Sursa foto

Articole asemănătoare