Paste mediteraneene cu dovlecei si rosii cherry

 O masa cu bunatati este intotdeauna apetisanta. Asa ca, indiferent ca avem pe masa doar un fel de mancare, important este sa fie cat se poate de gustos.

Astfel va propunem o gustare perfecta pentru dimineata ori pentru alt moment al zilei: paste mediteraneene cu dovlecei si rosii cherry.


Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

500 g paste fettucinne

50 ml ulei de masline

sare

piper

2 dovlecei

2 cepe

2 ardei

6 rosii cherry

1 vanata mica

2-3 frunzulite de oregano verde

1 legatura de patrunjel verde

100 g parmezan

50 g unt sau margarina

 

Modul de preparare este urmatorul:

Pastele se pun la fiert in apa cu sare.

Se adauga in apa si putin ulei de masline.

Se fierb conform indicatiilor de pe ambalaj.

Dupa ce s-au fiert, se scot si se dau sub jet de apa rece.

Vanata se curata de coaja.

Apoi se taie fasii.

Se condimenteaza cu sare.

Se lasa in sita sa se scurga bine.

Fasiile de vanata se calesc in ulei.

Ceapa impreuna cu ardeii, dovleceii si rosiile cherry se curata de coaja si se spala.

Se taie in felii medii.

In tigaia cu ulei de masline se pun si aceste legume.

Se lasa la inabusit.

Se stropesc si cu putina apa cat sunt pe foc.

Cand sunt aproape gata se condimenteaza cu sare si piper.

Se adauga si cateva fire de oregano tocat.

Pastele se scurg de apa.

Intr-o cratita se pune untul la topit.

Apoi se adauga pastele pentru a se incalzi.

Se mai pune sare daca mai este necesar.

Se adauga apoi si legumele inabusite.

Se pun pe un platou si se servesc ornate cu parmezan si patrunjel proaspat, taiat marunt.

Sursa foto

Articole asemănătoare