Placinta irlandeza cu rubarba

 Daca nu ati incercat pana acum preparatele irlandeze, va propunem una dintre retetele acestei bucatarii savuroase si gustoase: placinta irlandeza cu rubarba.

Ingrediente:

350 g faina

1 lingurita de praf de copt

50 g zahar brun

80 g unt

1 ou

150 ml lapte

650-700 g rubarba tocata

200-250 g zahar

1 albus

1 lingurita de zahar pudra


Modul de preparare:

Se cerne mai intai faina.

Apoi aceasta se amesteca cu sare, zahar brun si praf de copt.

Separat, se amesteca un ou cu unt moale si lapte.

Cand sunt gata ambele compozitii, se amesteca una cu cealalta.

Apoi aluatul respectiv se framanta pe o suprafata tapetata cu faina.

Se imparte in doua bucati.

Se ia apoi o singura bucata si se intinde.

Se pune dupa aceea intr-o tava unsa.

Peste foaie se pune rubarba tocata.

Se pudreaza cu zahar.

Se acopera si cu cealalta jumatate de aluat.

Se unge apoi foaia cu albus de ou pe deasupra.

Se pudreaza iarasi.

Placinta rezultata se cresteaza in cateva locuri.

Apoi se da la cuptor.

Se lasa la copt timp de 1 ora, la foc mediu.

Se lasa pana ce devine rumena.

Apoi se scoate din cuptor si se serveste cu placere.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Smoothie cald cu mar si mirodenii

    In zilele reci o bautura calda este excelenta, indiferent de momentul zilei, iar aceasta reteta sanatoasa gustul ce evoca o placinta fierbinte cu mere va face dintr-un pahar un deliciu.

  • Tiropitakia, placinta greceasca cu iaurt

    Ca bucataria greceasca se distinge prin savoare si prospetime nu este o noutate. Tiropitakia, reteta de placinta cu aluat de iaurt pe care o vom prezenta in continuare constituie o delicioasa dovada.

  • Prazul - un aliment sanatos de noiembrie

    Nu se stie cand a patruns prazul pe meleagurile tarii noastre sau daca a fost cultivat si la noi dintru inceput. Cert este ca varietatea de denumiri populare, precum si unele vorbe din batrani fac dovada faptului ca ne-am insusit planta de timpuriu.

  • Placinta ciobaneasca cu carne de vita si legume

    O placinta speciala, cu specific romanesc si cu un gust exceptional este placinta ciobaneasca cu carne de vita si legume. Pentru preparare, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

  • Placinta frageda cu nuci

    O placinta frageda si cu miros de nuca este binevenita atunci cand doriti sa preparati rapid un desert gustos.


Warning: fopen(cache/59f03a7364deaa70237e9f6a1c543527) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139