Plante care intarzie imbatranirea

\"\"1. Ghimbirul: tot mai des folosit in bucatarie, si nu doar in retete de prajituri, ghimbirul este o planta miraculoasa daca ne dorim sa intarziem efectele inaintarii in varsta, si consumat cu regularitate ne ajuta sa ne pastram tineretea si vigoarea. Are multi antioxidanti, ajuta la reducerea inflamatiilor, regleaza circulatia periferica si va face sa va simtiti mult mai putin stresati. 
 
2. Ginkgo biloba: veti gasi numeroase preparate avand la baza aceasta planta cu adevarat miraculoasa, si studiile stiintifice au demonstrat ca previne maladia Alzheimer si alte boli care afecteaza creierul si sistemul nervos, dementa si imbatranirea memoriei, si va ajuta sa ramaneti mai multa vreme mai tineri si plini de energie. Una dintre solutiile naturale pentru a intarzia cat mai mult imbatranirea, ginkgo biloba trateaza si depresia cronica, imbunatateste circulatia si reduce nivelul colesterolului. Un adevarat miracol, este o planta medicinala ce nu trebuie sa lipseasca, mai ales dupa o anumita varsta. 
 
3. Afinele: pline de antioxidanti, vitamine si fibre, cu un delicios gust acrisor, afinele ajuta la prevenirea cancerului, la mentinerea echilibrului sistemului nervos, ajuta memoria, imbunatatesc vederea si sunt utile daca doriti sa scadeti riscul de diabet, afectiuni cardiovasculare sau circulatie deficitara. Si mai ales daca mancati frecvent afine, crude sau in diverse retete, va veti mentine mai multa vreme tineretea si vitalitatea. Le mai puteti pune si intr-un smoothie, inlocuind astfel o gustare sau un mic dejun. 
 
4. Cafeaua: una dintre cele mai populare bauturi din lume si una dintre cele mai iubite si in egala masura mai cumparata - pare ca exista cate un sortiment pentru toate gusturile - este spre surprinderea multora si un aliat in lupta cu timpul. Fara excese (si daca medicul nu va interzice din cauza altor probleme de sanatate) consumul cotidian de cafea - dar nu mai mult de doua cesti - va ajuta sa preveniti problemele cardiace, este folositor pentru a reduce riscul diabetului, creste tensiunea arteriala daca aceasta este prea scazuta, mentine un tonus ridicat si va ofera un plus de energie si buna dispozitie. 
 
5. Turmericul: un adevarat condiment minune, este considerat de numerosi specialisti ca planta cu cei mai multi antioxidanti, ajuta la prevenirea si chiar tratarea unor forme de cancer, reduce inflamatiile din organism, este folositor pentru a preveni aparitia temutei maladii Alzheimer. Pentru cei care se tem de efectele imbatranirii poate fi un aliat pretios, deoarece prin introducerea sa in dieta obisnuita turmericul ajuta la reducerea ridurilor si petelor de pe piele. 
 
6. Usturoiul: o leguma deja banala in arta culinara, usturoiul functioneaza ca un antibiotic natural foarte puternic, distrugand numeroase bacterii si virusuri, dar in egala masura reduce tensiunea arteriala, nivelul colesterolului si intareste sistemul imunitar. Consumul regulat ajuta la mentinerea memoriei si la prevenirea unor afectiuni asociate dementei senile. 
 
7. Musetelul: aparent o planta medicinala banala si arhicunoscuta, modestul musetel distruge bacteriile, reduce inflamatiile, vindeca si repara tesuturile, are efect antiseptic. Baut sau folosit pentru comprese, ceaiul de musetel este o metoda ieftina, simpla si usor de utilizat pentru a mentine echilibrul si vitalitatea intregului organism. Iar mastile faciale cu musetel reusesc sa refaca si sa mentina elasticitatea pielii.

Foto: pdpics.com

Articole asemănătoare