Prajitura de dovleac. Desert pentru masa de Halloween


Anul acesta, de Halloween, va sugeram un desert care sa fie in ton cu sarbatoarea. Prajitura cu dovleac nu numai ca este in general pe gustul oricui, dar necesita o durata mica de preparare. Inainte ca vrajitoarele, monstrii si vampiri sa va pandeasca in bezna la coltul blocurilor, va sugeram sa procurati mai din vreme ingredientele de care aveti nevoie:

Pentru aluat:
500 g faina alba
200 g zahar
100 g iaurt grecesc
250 g unt
3 galbenusuri de ou
2 pliculete zahar vanilat
Coaja rasa de portocala
Sare

Pentru compozitie:
100 g unt
1 dovleac mare placintar (razuit)
1 cana mare de zahar
Vanilie
Scortisoara
Zahar pudra

Mod de preparare:
Pentru aluat amestecati circa 3 minute ingredientele specificate mai sus, pana rezulta o bila omogena de coca. Rupeti-o in doua jumatati relativ egale. Bucatile de coca se infoliaza si se pun la congelator 15-20 de minute, pana capata fermitate.      

Dovleacul il preparam cu ceva timp inainte. Se da prin razatoarea mare si se inmoaie in untul topit, la foc mic 10 minute, cu zaharul, vanilia si scortisoara. Apoi se scurge foarte bine de zeama cu o sita si se lasa la racit.

Tapetam tava cu unt si faina si dam pe razatoarea prima bila de aluat. Adaugam dovleacul peste acest strat si razuim a doua bila de aluat. De retinut: a doua bila nu se scoate din congelator pana nu terminam de asezat dovleacul. Compozitia se da la cuptor aproximativ 45 de minute. Cand s-a racit pudram cu zahar.

 

Sursa foto

I. C.

 

 

 

Articole asemănătoare

  • Supa de dovleac si ciuperci

    O reteta de toamna dulce, cremoasa, plina de arome si gusturi potrivite pentru acest anotimp.

  • Esti fan Halloween? Atunci nu risipi semintele de dovleac

    Daca tot transformi dovleacul intr-un felinar pentru noaptea de Halloween, ar fi pacat sa nu colectezi semintele in vederea valorificarii. Efortul si timpul pierdut sunt minime, in schimb, benficiile intrec orice asteptari.

  • Dovleacul, simbolul aducator de sanatate al toamnei

    Dovleacul, simbolul sarbatorii de Halloween, are leagaturi mai stranse cu continentul American decat s-a intuit. Stramosii mexicanilor au fost printre primii oameni care au cunoscut dovleacul ca aliment si remediu terapeutic inca de acum aproximativ 7000 de ani.

  • Delicii de Paste. Chiftelute cu sos de marar

    Un deliciu pentru toti cei care adora chiftelutele si pe care il puteti pregati pentru masa de Paste poate fi reteta de chiftelute cu sos de marar.

  • Prajitura de post cu miere si nuca

    O prajitura gustoasa, ideala pentru servit in momentele cand suntem vizitati de rude ori prieteni, este prajitura de post cu miere si nuca.