Proprietatile si utilizarile uleiului de ricin

 Uleiul de ricin, extras din boabele de ricin, este intrebuintat pe scara larga in intreaga lume.

Initial, ricinul isi avea originea in regiunile calde din India. In prezent, acesta se gaseste in cea mai mare parte in Marea Mediterana si in zonele tropicale.

Desi boabele de ricin nu sunt adecvate pentru consumul uman, uleiul de ricin a avut si are un numar mare de beneficii de sanatate, pe langa utilizarile sale ca un produs de frumusete.

Are numeroase proprietati antioxidante, care pot ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi.

De asemenea, acest ulei poate fi utilizat pentru tratarea diferitelor afectiuni ale pielii.

Uleiul de ricin este extrem de benefic pentru persoanele care au genele si sprancenele foarte subtiri. Tot ce trebuie sa faceti pentru a rezolva aceasta problema este sa aplicati cu o periuta putin ulei, in fiecare seara. Astfel veti vedea o imbunatatire, acesta stimuland cresterea genelor si infrumusetarea sprancenelor.

Uleiul foloseste si ca laxativ, fiind bun pentru cei care sufera de probleme de constipatie.

In problemele digestive, cauzate de infectii bacteriene, uleiul de ricin s-a dovedit a fi cel mai bun remediu, datorita proprietatilor sale antibacteriene, antivirale si antifungice.

Atunci cand este aplicat local, prin masaj pe zona afectata, uleiul se poate dovedi benefic pentru persoanele care sufera de reumatism, artrita, guta si alte afectiuni dureroase comune.

Utilizarea produselor de ingrijire a parului care contin ulei de ricin pot ajuta in cazul matretii.

Puteti, de asemenea, sa va masati scalpul cu ulei de ricin si sa il lasati sa actioneze peste noapte, iar dimineata urmatoare sa spalati parul, pentru a scapa de matreata.

Daca simtiti ca parul dumneavoastra a devenit mult prea aspru, incercati sa folositi ulei de ricin ca un balsam. Masati scalpul, lasati o ora sa actioneze si apoi spalati.

Poate fi intrebuintat si ca o crema hidratanta.

Este util si pentru pielea uscata de pe talpi, daca este masat pe zonele afectate.

Masati zona cu ulei si apoi scufundati in apa fierbinte. Astfel pielea va incepe sa se inmoaie.

Uleiul de ricin este singura sursa cunoscuta de acizi grasi nesaturati valorosi, acidul ricinoleic. Acizii grasi sunt cunoscuti pentru proprietatile lor extraordinare de vindecare.

Sursa foto

Articole asemănătoare

  • Sapte ceaiuri medicinale si beneficiile oferite de acestea

    Ceaiul de musetel: una dintre cele mai cunoscute si des folosite plante medicinale este folosita de multa vreme in medicina naturista, iar ceaiul fierbinte, cu sau fara indulcitor, aromat si cu gust placut, este recomandat pentru calmarea durerilor de gingii si dinti, ameliorarea durerilor digestive sau a crampelor musculare, dar si pentru tratarea reumatismului sau a indigestiei.

  • De ce nu este recomandat sa prajim uleiul de masline?

    Beneficiile uleiului de masline au fost remarcate din vremea lui Hipocrate, cand fructele simbolizau pacea si gloria. Astazi, nutritionistii s-au incredintat prin studii ca uleiul de masline extra virgin poseda multiple proprietati benefice organismului.

  • Farmecul si istoria gradinilor de iarna

    In secolul XVI au intrat in spatiul european o sumedenie de plante din regiuni tropicale si exotice. Clima de pe “Batranul Continent” nu a

  • Prajitura cu miere si suc proaspat de portocale

    Un desert pentru o dupa-amiaza placuta poate fi prajitura cu miere si suc proaspat de portocale. Bucurati-va de combinatia si aroma unica oferite de miere si portocale.

  • Shake revigorant cu fructe de padure

    Delicioase si colorate, fructele de padure sunt pline de vitamine. De aceea, va propunem sa profitati de proprietatile lor, preparand si consumand un shake revigorant cu fructe de padure.


Warning: fopen(cache/48fea02a7f3177d3606120f37f8acd2e) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139