Raceala si vitaminele

Nimeni nu scapa de aceasta boala (se mai numeste si guturai sau coriza, cand este vorba de o raceala a creierului). In fiecare an, o mare parte a populatiei este afectata de raceala. Tusea, stranutul, secretiile nazale, lacrimarea sunt simptome cunoscute provocate de microbul resespectiv. Acesta destabilizeaza organismul timp de o saptamana, chiar mai mult. Pentru a ne ajuta organismul sa combata acest virus, este necesara fortificarea sistemului imunitar.

Vitamine recomandate zilnic:
- vitamina A: 25 000 UI de 1-3 ori pe zi timp de cinci zile, urmata de o pauza de doua zile, apoi doze de 5000-10 000 UI timp de o saptamana;
- vitamina C: un supliment de 3000 mg luat in trei reprize pentru atenuarea simptomelor si intarirea sistemului imunitar;
- vitamina E: 400 UI;
- zincul: 15-50 mg confera organismului rezistenta la infectii.

Află mai multe despre

Articole asemănătoare

  • Smoothie cu mandarine si mar

    Mai putin folosite pentru smoothie-uri decat portocalele, mandarinele ofera un gust mai dulce, iar alaturi de marul putin acrisor rezultatul este o bautura sanatoasa, perfecta pentru cei mici si pentru cei mari si care va ofera si vitaminele necesare pentru un sistem imunitar mai puternic.

  • Pepenele verde – un aliment racoritor si sanatos

    Inca de acum 4000 de ani, egiptenii isi hidratau organismul si se racoreau prin consumul de pepene verde zemos. Si astazi, cu precadere vara, acest fruct

  • Sanatatea si frumusetea naturala

    Frumusetea se afla in perceptia fiecarui spectator, insa sanatatea naturala si frumusetea trebuie luate impreuna, deoarece prima reprezinta si reflecta o forma a celei de-a doua

  • Cum crestem meri ?

    Putem sa mancam mere direct din pom, in compozitia unei placinte sau stoarse de zeama bogata in vitamina C, intr-un pahar. Merele au fost si sunt in continuare printre cele mai apreciate fructe pentru gustul ce ne rasfata si vitaminele care ne protejeaza de raceala.

  • Uleiul de avocado si proprietatile sale hranitoare

    Incarcat cu proteine, lecitina, beta-caroten si vitaminele A, C si E, uleiul de avocado ne ofera diverse avantaje pentru sanatate. Este utilizat atat pentru gatit, cat si in industria cosmetica. Uleiul de avocado este o forma de ulei comestibil vegetal, derivat din pulpa proaspata a fructului de avocado.