Pepenele verde – un aliment racoritor si sanatos
Inca de acum 4000 de ani, egiptenii isi hidratau organismul si se racoreau prin consumul de pepene verde zemos. Si astazi, cu precadere vara, acest fruct se bucura de multa popularitate. Acesta detine un continut ridicat de apa si o aroma uneori dulceaga.
De asemenea acesta reprezinta o sursa racoritoare, poate chiar un desert delicios aproape fara nicio calorie. De regula, miezul rosu se consuma crud, insa au aparut foarte multe retete delicioase in special pentru petrecerile in gradina.
Calorii si vitamine
In primul rand, pepenele verde contine 95% apa. Totusi, in fibrele fructului se regasesc si vitaminele A si C, fier si sodiu, care curata impreuna cu apa rinichii. Pepenele detine aproximativ 25 calorii pe 100 grame. Nici samburii negri nu sunt de neglijat, deoarece confera substante minerale, grasime si proteine.
Retete pentru petrecerile din gradina
Cele mai des intalnite retete culinare sunt acelea pentru petrecerile din gradina, terasa, sau de ce nu, balcon. Datorita culorilor lui tari si contrastante, pepenele este folosit de multe ori si ca element culinar decorativ pentru mesele festive.
Pentru o petrecere de vara potrivita ar fi o bautura exotica. Pentru aceasta trebuie extrasa pulpa fructului din coaja (ca in cazul unui bostan pregatit pentru petrecerea de Halloween). Coaja goala a pepenelui este acum pe post de recipient unde va fi preparata bautura. In interiorul acesteia se toarna o sticla de vin si 0,5 l vodca, iar apoi se adauga pulpa fructului taiata in bucatele. Pe langa aceasta se mai adauga compot de fructe exotice din doza.
In final pepenele se acopera cu capacul care a fost initial decupat si se asa peste noapte la frigider. Putin inainte ca bautura sa fie servita se mai toarna o sticla rece de vin.
Sursa foto
A.V.
Articole asemănătoare
-
Strugurii Kyoho, un deliciu japonez
Boabele de Kyoho au un miez dulce, aromat, dar coaja este tare si usor amaruie din cauza taninului, asa ca multi prefera sa o indeparteze inainte de a se bucura de un desert natural si sanatos.
-
Cartofi noi la cuptor, aromati cu usturoi verde
Un deliciu simplu si sanatos puteti pregati incercand reteta de cartofi noi la cuptor, aromati cu usturoi verde.
-
Aperitive gustoase. Ciuperci umplute cu branza de vaci si marar
Un aperitiv simplu si sanatos, pentru o zi agitata, poate fi reteta de ciuperci umplute cu branza de vaci si marar.
-
Delicii de toamna. Marmelada din lamai si mere
Un desert gustos si sanatos il puteti prepara chiar la dumneavoastra acasa, cu fructe proaspete din gradina. Va invitam sa va indulciti preparand marmelada din lamai si mere.
-
Bucataria indoneziana. Aripioare de pui marinate la cuptor
Bucataria indoneziana se bazeaza pe un amestec armonios al ingredientelor utilizate, nealterandu-se astfel aroma si gustul propriu. Pentru un pranz bogat si sanatos, va invitam sa preparati aripioare de pui marinate la cuptor.