Pepenele verde – un aliment racoritor si sanatos


Inca de acum 4000 de ani, egiptenii isi hidratau organismul si se racoreau prin consumul de pepene verde zemos. Si astazi, cu precadere vara, acest fruct se bucura de multa popularitate. Acesta detine un continut ridicat de apa si o aroma uneori dulceaga.

De asemenea acesta reprezinta o sursa racoritoare, poate chiar un desert delicios aproape fara nicio calorie. De regula, miezul rosu se consuma crud, insa au aparut foarte multe retete delicioase in special pentru petrecerile in gradina.

Calorii si vitamine

In primul rand, pepenele verde contine 95% apa. Totusi, in fibrele fructului se regasesc si vitaminele A si C, fier si sodiu, care curata impreuna cu apa rinichii. Pepenele detine aproximativ 25 calorii pe 100 grame. Nici samburii negri nu sunt de neglijat, deoarece confera substante minerale, grasime si proteine.

Retete pentru petrecerile din gradina

Cele mai des intalnite retete culinare sunt acelea pentru petrecerile din gradina, terasa, sau de ce nu, balcon. Datorita culorilor lui tari si contrastante, pepenele este folosit de multe ori si ca element culinar decorativ pentru mesele festive.

Pentru o petrecere de vara potrivita ar fi o bautura exotica. Pentru aceasta trebuie extrasa pulpa fructului din coaja (ca in cazul unui bostan pregatit pentru petrecerea de Halloween). Coaja goala a pepenelui este acum pe post de recipient unde va fi preparata bautura. In interiorul acesteia se toarna o sticla de vin si 0,5 l vodca, iar apoi se adauga pulpa fructului taiata in bucatele. Pe langa aceasta se mai adauga compot de fructe exotice din doza.

In final pepenele se acopera cu capacul care a fost initial decupat si se asa peste noapte la frigider. Putin inainte ca bautura sa fie servita se mai toarna o sticla rece de vin.

 

Sursa foto

A.V.

 

Articole asemănătoare