Remedii naturiste pentru cei bolnavi de diabet zaharat

Diabetul este o boala cu raspandire in masa, determinata genetic sau dobandita, caracterizatDiabet Zaharata prin deficit relativ sau absolut de insulina, care are drept consecinta tulburarea capacitatii organismului de transforma carbohidratii in energie.

Tratamentele traditionale pot constitui alternative sau complemente viabile ale tratamentului alopat, iar fitoterapia a identificat peste 700 de specii de plante cu actiune hipoglicemiant-antidiabetica.

Urzica-vie

In compozitia chimica a partilor aeriene ale acestei plante se gaseste o substanta biologic-activa capabila sa determine scaderea continutului de zaharuri din sange. Pentru a fi pusa in valoare, se recomanda consumarea sucului proaspat sau a infuziei.

Cicoarea

Aceasta planta actioneaza indirect, prin tonifierea ficatului si stimularea functiilor sale, precum si ca excelent depurativ. Se poate folosi atat partea aeriana cat si radacina. Pe timpul verii se recomanda consumarea la masa de pranz a 100 de grame de radacina fiarta in ulei.

Macesul

Prin continutul lor bogat in vitamine, frunzele contribuie la intarirea generala a organismului si la normalizarea functiilor acestuia. Decoctul preparat prin fierberea, timp de 10 minute, a doua linguri la un litru de apa, cantitate minima care se bea intr-o zi, poate fi un adjuvant pretios in tratamentul diabetului zaharat de tip doi. Pulberea obtinuta din pulpa uscata a fructelor sale intra in formulele mai multor produse antidiabetice.

Visinul

Fructele proaspete, avand un continut redus de zaharuri, sunt indicate prin excelenta in dieta diabeticului, care le poate consuma, practic, fara restrictii.

Dracila

Sub stricta supraveghere de specialitate, se pot folosi radacinile, care purifica ficatul si glandele sale anexe, redandu-le si si stimulandu-le activitatea.

Roinita

Prin mecanisme inca insuficient elucidate, planta manifesta actiune antidiabetica la administrarea sub forma de infuzie.

Alunul

Semintele se consuma ca atare, cel putin 40 pe zi, in parti egale dimineata si seara.

Articole asemănătoare

  • Solutii naturiste pentru un somn mai bun

    Ceaiul de musetel (cu sau fara miere, dupa gust) este unul dintre cele mai des intalnite remedii naturiste, fiind folosit pentru a calma durerile usoare de gat si dinti, pentru a calma si relaxa intregul organism si mai ales sistemul nervos, dar si pentru a regla digestia. Dar o cana de ceai de musetel caldut bauta cu 20-30 de minute inainte de ora de culcare ar putea sa va ajute sa aveti un somn mai adanc si mai odihnitor.

  • Clementine, gutuiul japonez pentru orice gradina

    Clementine este o buna alegere pentru cei atrasi de frumusetea exotica a inflorescentelor si de aspectul decorativ impresionant, dar care nu isi doresc sa investeasca prea mult timp sau resurse in intretinerea unei plante pretentioase.

  • Idei pentru amenajarea gradinii pe gustul copiilor

    Gradinile perfecte sunt extrem de plictisitoare pentru cei mici. De aceea atunci cand familia se mareste, la un moment dat este bine sa luam in considerare si dorintele copiilor atunci cand este vorba de amenajarea gradinii

  • Fasolea ca tratament pentru diabetul zaharat

    Fasolea, sub denumirea stiintifica de Phaseolus vulgaris, are un continut bogat de proteine, folositoare pentru organismul persoanelor care sufera de diabet zaharat. Totodata fasolea ajuta si la micsorarea colesterolului.

  • Cruditatile si imunitatea

    Alimentele crude hranesc si vindeca totodata deoarece contin enzime, izvoare de viata ce nu pot fi "fabricate" prin alte metode decat cele naturale. Ele sunt necesare in egala masura atat pentru cei bolnavi, cat si pentru cei sanatosi.


Warning: fopen(cache/a574af14ef54c8be5ec573a3ce64ec0c) [function.fopen]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/html/lib/classes/loadcache.lib.php on line 139