Cruditatile si imunitatea

xmlns:o="urn:schemas-microsoft-com:office:office">

 Cruditatile constituie cel mai bun tratament pentru intinerire si infrumusetare. Cu ajutorul lor se accelereaza innoirea celulelor, pielea redevine elastica iar formarea ridurilor se opreste. Se reglementeaza activitatea glandulara, dispare obezitatea, vasele de sange sunt curatate, toxinele fiind eliminate. Infatisarea devine proaspata si tinereasca.

Oamenii care folosesc regimul bazat pe cruditati traiesc o intinerire treptata, ce poate fi echivalata cu o micsorare a varstei biologice cu pana la 15-20 de ani de viata.

Alimentele crude hranesc si vindeca totodata deoarece contin enzime, izvoare de viata ce nu pot fi "fabricate" prin alte metode decat cele naturale. Ele sunt necesare in egala masura atat pentru cei bolnavi, cat si pentru cei sanatosi. Incapacitatea noastra de a simti cu adevarat savoarea fructelor si legumelor crude este generata de pervertirea "papilelor noastre gustative" de catre alimentele prelucrate chimic care au invadat orasele.

Este nevoie de timp si de vointa, pentru a recapata placerea de a ne bucura de cruditati si de a le aprecia la adevarata lor valoare. Aceasta hrana este un medicament zilnic, care ne intareste sistemul imunitar, aparandu-ne de viroze si de alte boli. Pe langa consumarea produselor in stare naturala, alimentatia naturista exclude aportul produselor sintetice din alimentatia noastra.

Dupa doua, trei saptamani veti constata ca veti scapa de oboseala si, spre surpriza dumneavoastra, vor disparea si depozitele de grasimi in exces. Rezistenta organismului va creste considerabil, chiar daca la scoala sau la serviciu depuneti eforturi mari.

Organismul isi preia din hrana doar acele principii nutritive necesare pentru a-si indeplini functiile. Restul de substante de care nu are nevoie vor fi eliminate sau stocate. De cate ori suntem bolnavi, se spune ca avem boala datorita unui virus. Intr-adevar, acestia sunt cei care genereaza boala.

Deosebirea este ca unii se imbolnavesc, iar altii nu, aceasta rezultand din capacitatea organismului de a se apara si de a anihila acesti agenti patogeni. Imunitatea este implacabil legata de alimentatia gresita si de reziduurile nocive care se gasesc in organism. Insa aceste depozite nocive nu sunt o fatalitate.

Articole asemănătoare

  • Reteta zilei: Sucul pentru sporirea imunitatii

    Sezonul rece poate fi o pacoste pentru persoanele cu imunitatea scazuta, si un prilej de reverie pentru cele cu organism sanatos. Postura in care noi vedem anotimpul depinde doar de atentia pe care o acordam, in viata de zi cu zi, alimentatiei.

  • Vitamine de toamna care sporesc imunitatea

    Pentru belsugul pe care il aduce in gradinile cu legume, toamna a fost considerata intotdeauna anotimpul prosperitatii. Cu toate acestea tinde totusi sa fie mai degraba vazuta ca un sezon al racelilor fara sfarsit.

  • Salata cu oua de prepelita, morcov ras si varza alba

    Daca va ganditi ce sa mai mancati la serviciu, puteti alege o salata cu oua de prepelita, morcov ras si varza alba. Un ou de prepelita contine de 5 ori mai mult fosfor decat oul de gaina.

  • Valoarea nutritiva a pulpei si semintelor de dovleac

    Dovlecii variaza foarte mult in privinta formei, dimensiunii si pigmentarii. Desi sunt in general asociati cu portocaliul si galbenul, in alte parti ale lumii fructele sunt verzi sau chiar rosii.

  • Consolidarea imunitatii organismului toamna

    In sezonul tomnatic, atunci cand vremea racoroasa isi face aparitia, avem nevoie sa ne sporim imunitatea organismului, pentru a rezista in fata virusilor si bolilor care pot aparea. Astfel, alegerea noastra - necesara - consta, in primul rand, intr-un complex de vitamine.