Reteta cu varza de Bruxelles

Ingrediente:

 

500 g varza de Bruxelles,

2 linguri faina alba,

2 linguri de unt,

500 ml de lapte,

5 linguri de smantana,

300 g cascaval ras sau branza,

pesmet,

sare.

 

Mod de preparare:

Varza de Bruxelles se fierbe.

 

Separat se prepara un sos-crema. Intr-o oala se pune laptele la incalzit si se dizolva faina si untul, amestecandu-se. Inainte de a fierbe se adauga smantana si sare. Se lasa pe foc pana da in clocot.

 

Verzele de Bruxelles se rostogolesc prin pesmet. Intr-o oala termorezistenta tapetata cu unt se aseaza intr-un strat verzele de Bruxelles si se presara pesmet printre ele.

 

Dupa ce sosul preparat s-a racit, se toarna peste verze. Se presara cascaval ras deasupra si se da la cuptor.

 

Se coace la foc mic aproximativ 20 minute, mai exact pana se rumeneste deasupra.

 

Articole asemănătoare