Reteta de desert pentru weekend: Creme Brulee

Cand ati savurat ultima data o portie de Creme Brulee? In caz ca nu stiati, aceasta nu e decat o denumire mai sofisticata pentru crema de zahar ars. Va propunem pentru weekend sa incercati reteta unui desert ceva mai special, pentru care va trebuie:   

2 cani de smantana
1/4 ceasca de zahar alb
1 varf de cuţit de sare
1 lingurita extract de vanilie
3 galbenusuri de ou
4 linguri de zahar alb

 

 Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul. Intr-o cratita se pune apa la fiert. In timp ce apa fierbe, combinati smantana, zaharul si sarea în cratiţa la foc mediu. Se amesteca 4-5 minute.

Intr-un castron se bat galbenusurile de ou cu vanilia pana devin omogene. Se toarna apoi smantana fierbinte peste galbenusuri, amestecand, pana cand toate crema este incorporata. Se toarna amestecul in patru boluri..

Se dau bolurile la cuptor pentru 20-30 de minute pana cand crema este inchegata. Se lasa la racit si apoi se da la frigider in jur de 5 ore. Inainte de servire, se presara cate o lingura de zahar deasupra.

Sursa foto: Wikipedia.org  

I. C.


 

Articole asemănătoare