Reteta greceasca de vinete

 Bogate in fibre, vinetele ne induc rapid senzatia de satietate, de aceea pot fi consumate si pentru a scapa de cateva kilograme in plus.

Va propunem sa incercati o reteta greceasca de vinete.


Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

3-4 vinete mari

1/2 kg de rosii

4 linguri de ulei

1/2 lingurita de zahar

2 linguri de faina

1 capatana de usturoi

sare


Modul de preparare:

Vinetele se taie pe lungime si latime in opt.

Apoi se oparesc in apa clocotita.

Se mai tin presate timp de 15 minute, pe o planseta de lemn.

Dupa acest timp se scurg bine.

Apoi fiecare bucatica de vanata se da prin faina.

Se pune la prajit in ulei incins.

Cand sunt toate bucatile prajite, se pun intr-un vas termorezistent.

Peste acestea se pune un sos.

Sosul se prepara astfel:

Usturoiul se toaca marunt.

Apoi se pune in uleiul incins care a mai ramas de la prajitul vinetelor.

Se mai adauga rosiile taiate bucati mici si curatate de coaja si de seminte.

Se mai pun zaharul si sarea.

Se lasa la fiert timp de cateva minute.

Apoi se toarna peste vinete.

Se mai lasa sa fiarba cateva minute cu vinetele.

Dupa aceea se dau la cuptor timp de 15-20 de minute.

Sursa foto

Articole asemănătoare