Retete delicioase cu peste. Pastrav cu sos la cuptor

 Cand vine vorba de peste, gandul ne zboara la aroma sa deosebita si gustul unic.


Preparat la cuptor, este si mai gustos. Asadar, va propunem sa incercati reteta de pastrav cu sos la cuptor.


Ingredientele necesare sunt:

2 pastravi

3 linguri de unt

1/2 ceapa

4-5 catei de usturoi

2 felii de lamaie

faina de grau

1 lingura de faina de porumb

500 g smantana

50 ml vin

3 linguri de coniac

sare

piper

foi de dafin

oregano


Modul de preparare este urmatorul:

Bucatile de pastrav se dau prin faina de grau.

Apoi se rumenesc pe ambele parti, intr-o tigaie cu unt incins.

Pestele gata facut se pune intr-un vas termorezistent, care a fost mai inainte uns cu unt.

Ceapa se taie fasii.

Apoi, in interiorul bucatilor de peste se pun fasii de ceapa si felii de usturoi.

Pe deasupra, pastravul se decoreaza cu ceapa, usturoi si felii de lamaie.

 

Sosul se prepara astfel:

Se incinge intr-o tigaie o lingura de unt.

Apoi se adauga smantana.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Se adauga si cate o lingura de faina de grau si faina de porumb.

Se pun vinul, coniacul si celelalte condimente.

Se lasa sa clocoteasca timp de 2-3 minute.

Apoi sosul rezultat se adauga peste peste.

Se acopera cu o folie de aluminiu.

Se lasa la cuptorul incins timp de 15 minute.

Se serveste cu mamaliga calda.

Sursa foto

Articole asemănătoare