Retete pentru sarbatorile de iarna. Tochitura cu mamaliga

O mancare delicioasa pe care o puteti prepara de sarbatorile de iarna si care este inclusa in meniul specialitatilor traditionale este tochitura cu mamaliga.

Ingredientele necesare sunt urmatoarele:

1/2 kg carne de porc fara os

300 g carnati afumati

6 catei de usturoi

2 cani de vin alb sec

4 linguri de untura de porc

2 linguri de boia de ardei dulce

3 foi de dafin

1 lingura de cimbru

sare

piper negru macinat

 

Modul de preparare:

Carnea de porc impreuna cu carnatii se taie in cuburi potrivite.

Usturoiul se curata si se toaca.

Untura se pune la topit intr-o cratita.

Apoi se adauga cuburile de carne sa se rumeneasca.

Apoi se pun si carnatii.

Se mai lasa 3 minute la prajit.

Se adauga si usturoiul.

Se lasa timp de 1-2 minute.

Se pune vinul alb sec.

Se adauga si o cana de apa.

Se pun si foile de dafin.

Se acopera si se lasa sa fiarba timp de 50 de minute.

Se condimenteaza cu sare si piper.

Se presara si boiaua de ardei dulce si cimbrul.

In cazul in care mai este nevoie, se mai completeaza cu apa.

Se fierbe inabusit timp de 10 minute.

Se prepara si mamaliga, din 2 cani de malai cu 5 cani de apa.

Se presara putina sare si ulei.

Se pregatesc si 4 ochiuri.

Tochitura se serveste cu sosul din tigaie, cu mamaliga, ouale ochiuri si telemeaua de oaie sau branza de burduf.

Sursa foto

Articole asemănătoare