Rodiile lupta impotriva cancerului

 Studiile au demonstrat ca rodiile consumate in stare proaspata sunt in mod activ antioxidante si totodata sunt un tratament suplimentar ce se poate aplica in cazul multor boli periculoase.

Oamenii de stiinta au descoperit ca rodiile au un continut ridicat de polifenoli. Acesti polifenoli sunt clasificati ca si antioxidanti si au proprietatea de a lupta impotriva radicalilor liberi.

Consumul de rodii s-a dovedit a fi benefic si in prevenirea cancerului mamar. Cercetatorii institutului Beckman Research Institute of the City of Hope, dupa testarea si investigarea compusilor din rodii, au descoperit ca substantele continute de acestea impiedica formarea estrogenului, principalul vinovat pentru cresterea celulelor canceroase.

Rodiile contin si acid elagic care regleaza nivelul de estrogen.

Acidul elagic se regaseste si in componenta zmeurei si capsunilor, avand un efect de reintinerire si reimprospatare a tenului.

Articole asemănătoare

  • Rodia – un aliment necesar in sezonul rece

    Exista alimente care ar trebui consumate cat mai des in perioada sezonului rece, iar printre acestea se numara si fructul de rodie. Rodiile nu sunt simple fructe, sunt niste super fructe care se disting prin numeroase substante nutritive.

  • Fructul de guava – cateva motive pentru a-l introduce in alimentatie

    Daca in Europa se spune “un mar pe zi tine doctorul departe”, in Asia si in zonele in care creste guava, proverbul ar trebui sa fie “cateva guava in sezon tin doctorul departe pentru tot restul anului”. Guava are o coaja de culoare verde-galbuie si un miez portocaliu, usor spre roz.

  • Ardeiul iute - un aliment sanatos

    Noile studii arata faptul ca ardeiul iute reprezinta un aliment sanatos, folosindu-se in combaterea cancerului, dar si un aliment care scade tensiunea arteriala, ajutand chiar si atunci este vorba de cura de slabire.

  • Valoarea nutritiva a rodiilor

    Rodia este un arbust fructifer originar din zona orientului mijlociu care a devenit apreciat in timpurile moderne pentru calitatile sale gustative si mai ales datorita continutului bogat de substante nutritive de care dispune.

  • Stafidele lupta contra bacteriilor orale

    Stafidele au rolul de a lupta impotriva bacteriilor din cavitatea bucala care provoaca afectiuni gingivale si carii.