Stafidele lupta contra bacteriilor orale

 

 Stafidele au rolul de a lupta impotriva bacteriilor din cavitatea bucala care provoaca afectiuni gingivale si carii.

Cercetatorii de la Universitatea Illinois din Chicago au declarat ca unul dintre compusii stafidelor si anume acidul oleanolic, este deosebit de eficace in distrugerea bacteriilor.

Profesorul si decanul acestei universitati, Christine Wu, este principalul autor al studiului si sustine ca stafidele sunt percepute ca dulci si lipicioase, la fel cum este un aliment ce contine zahar, rezultand de aici ca ceea ce este lipicios produce carii. Studiul sugereaza insa contrariul - fitochimicalele continute de stafide pot aduce multe beneficii sanatatii orale, actionand impotriva bacteriilor vinovate pentru producerea cariilor si afectiunilor gingivale.

Afectiunile gingivale sunt cele care provoaca sangerarea gingiilor si sunt cauza numarul unu de pierdere a dintilor in Marea Britanie. De asemenea, afectiunile bucale au mai fost asociate cu boli de inima, boli pulmonare, diabet si atacuri de cord.

Produsele alimentare lipicioase nu sunt neaparat o cauza a cariilor dentare. Wu a mai adaugat ca stafidele contin, in principal, fructoza si glucoza, si nu zaharoza, principalul vinovat pentru bolile orale.

Articole asemănătoare

  • Supa de spanac

    Spanacul este o planta de care se leaga multe legende si miracole medicale. In bucatarie, ca ingredient, este foarte versatil si sta la baza multor retete de succes. Supa de spanac ar fi doar una dintre ele.

  • Masca pentru stralucirea fetei, cu ovaz si lapte

    Intotdeauna, dupa ce aplicam o masca naturala pe fata, aceasta va arata mult mai hranita si cu un aspect impecabil. De aceea, va invitam sa incercati sa preparati o masca pentru stralucirea fetei, cu ovaz si lapte.

  • Gradina spaghetti

    Ierburile aromatice sunt printre putinele placeri ieftine ale vietii. Ele nu cer mai nimic in schimbul unor arome fara de care mancarea nu ar avea gust.

  • Sanatate si frumusete cu ceai negru

    Ceaiul negru, poate mai putin consumat in comparatie cu ceaiul verde, detine si acesta beneficii pentru sanatatea si frumusetea noastra. Studiile realizate atesta faptul ca ceaiul negru are proprietati in ceea ce priveste sanatatea inimii.

  • Ciresele - fructe de sezon sanatoase

    Ciresele naturale, asmenea altor fructe care nu au fost crescute cu ajutorul unor stimulatori chimici, constituie o componenta esentiala a dietelor sanatoase.