Salata de morcovi cu suc de portocale si mirodenii

Ingrediente:
 
1,5 kg morcovi
100 ml suc de portocale proaspat sau din cutie
1 lingura suc de lamaie
2 linguri ulei de masline
1 portocala mare
(optional) 1 lingura apa de flori de portocal
1 lingurita rasa chimen
1 varf de lingurita scortisoara (sau dupa gust)
1 lingurita rasa coriandru
o lingurita cu varf seminte de pin putin prajite in cuptor
sare, piper negru
 
Mod de preparare: morcovii se fierb in abur pentru 15 minute, dupa ce au fost curatati si taiati in felii nu prea groase. Se lasa la racit si separat se amesteca sucul de lamaie si cel de portocale, uleiul de masline si apa de flori de portocal, se condimenteaza cu putina sare si putin piper. La final se pun mirodeniile - chimen, scortisoara, coriandru - si puteti schimba cantitatile dupa gust. Se adauga semintele de pin si totul se toarna peste morcovii reci, amestecand usor. Se orneaza cu feliile de portocala taiate in jumatati si se serveste dupa ce a stat la rece 20-30 de minute.

Foto: pixabay.com

Articole asemănătoare